16:42 13.03.2018

Україна вирішуватиме завдання імпортозаміщення в ракетно-космічній галузі у рамках переходу на нові технології

3 хв читати
Україна вирішуватиме завдання імпортозаміщення в ракетно-космічній галузі у рамках переходу на нові технології

Вирішення завдань імпортозаміщення в ракетно-космічній галузі України заплановано забезпечити в рамках переходу галузі на нові технології, повідомив глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Павло Дегтяренко.

Оцінюючи в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" перебіг виконання галузевої програми імпортозаміщення, глава українського космічного агентства зазначив: "За той час, який минув з моменту створення тих ракетоносіїв, для яких ці всі комплектуючі та матеріали постачалися: сформована раніше в зв'язку з розривом у 2014 році традиційної промислово-технологічної кооперації з РФ в космічній сфері галузева програма імпортозаміщення на сьогоднішній день скоригована ДКАУ з урахуванням переходу світової ракетно-космічної промисловості на нові технології., технології зробили величезний крок уперед. Ми зрозуміли для себе, що просте відновлення виробництва матеріалів і комплектувальних, які були розроблені і виготовлялися для цієї ракетної техніки, може зумовити наше технологічне відставання від світової ракетно-космічної промисловості. Ми трансформували програму імпортозаміщення з розрахунком вже на нові технології", - сказав він.

"Це стосується і вуглецевих композитних матеріалів з вуглепластиків. Це особливо стосується 3D-друку і виробництва необхідних нам сплавів у порошках. Ми відходимо від придбанння зливків, плит, прокату цих металів для того, щоб механічно їх виготовляти. Ми переходимо на нові технології і вже у себе налагоджуємо виробництво порошків, у наших зарубіжних партнерів купуємо необхідне обладнання, необхідні порошки", - уточнив глава ДКАУ.

При цьому він зауважив: "У принципі, відтворити виробництво будь-яких матеріалів можна в Україні: це питання часу і грошей. Оскільки такі гроші ми знайдемо ще не скоро, і на це буде потрібно дуже багато часу, ми природно, працюємо з нашими зарубіжними партнерами, зокрема і з партнерами з США".

За словами глави ДКАУ, на сьогоднішній день галузь вже налагодила співпраця за програмою імпортозаміщення з близько 15 країнами. "Сьогодні близько півтора десятка країн постачають нам необхідні матеріали, я думаю, що цей процес продовжиться. Ми будемо розвивати кооперацію, в кооперації з деякими країнами ми припускаємо і обмін: тобто вони нам одні порошки, ми їм інші порошки тощо", - сказав він.

"Найголовніше, що, вирішуючи проблеми імпортозаміщення, ми переходимо на найсучасніші технології", - наголосив співрозмовник агентства, додавши: "Думаю, що перші результати ви побачите через 3-3,5 року, коли буде запущений перший ракетоносій "Циклон- 4М": його вже виготовлятимуть з урахуванням і цих рішень".

Як повідомлялося, будівництво ракетно-космічного комплексу (РКК) "Циклон-4М" на території канадської провінції Нова Шотландія заплановано забезпечити в рамках комерційного проекту компаній космічного сектору Канади, США та України. Ракета-носій (РН) "Циклон-4М" з доставки на низьку навколоземну орбіту корисних вантажів масою до 5 тонн, а також вантажів до 3,35 тонн на сонячно-синхронну орбіту, створюється на базі РН "Циклон-4" розробки ДП "КБ Південне"(Дніпро). Серед учасників проекту також канадська Maritime Launch Services (МLS) і американська UPC. Згідно з раніше озвученими канадською MLS планами, перший запуск РН "Циклон-4М" у рамках проекту заплановано на 2020 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

Окупанти вранці продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА