19:35 14.03.2018

Корпорація "Богдан" почала випуск для ЗСУ нового спеціалізованого автомобіля "Богдан 2351"

2 хв читати
Корпорація "Богдан" почала випуск для ЗСУ нового спеціалізованого автомобіля "Богдан 2351"

Корпорація "Богдан" почала виробництво в інтересах армії нового спеціалізованого автомобіля "Богдан 2351", повідомила прес-служба корпорації.

Згідно з повідомленням на сайті корпорації, нова спецавтотехніка призначена для перевезення особового складу Збройних сил, транспортування майна і невеликих вантажів усіма видами доріг і місцевості, а також для проведення спеціальних операцій, зокрема, патрулювання та супроводження транспортних засобів при виконанні спеціальних завдань.

Як уточнює прес-служба, новий "Богдан 2351" пройшов відомчі випробування Міністерства оборони та рекомендований до проведення підконтрольної експлуатації відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів від 25 лютого 2015 року №345 ( "Про порядок поставок ОВТ та спецтехніки в особливий період, в умовах надзвичайного стану і проведення АТО"- ІФ).

Згідно з повідомленням, розробка і виробництво військової автотехніки для ЗСУ та силових структур забезпечується в рамках ініціативної програми корпорації з підвищення обороноздатності та доукомплектування автопарку армії, є стратегічним напрямком діяльності корпорації. "Тепер наша лінійка військової техніки поповнилася ще одним зразком, затребуваним в Збройних силах", - наголошується в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, переозброєння автопарку ЗСУ, який фактично не обновлявся в колишні роки сучасною технікою вітчизняного виробництва, забезпечує, в тому числі, незалежність від запчастин і матеріалів російського виробництва і є одним з кроків щодо переходу ЗСУ на стандарти НАТО.

"Богдан 2351" виконаний на базі шасі повнопривідного автомобіля Great Wall Winglе 5 doublecab, оснащений дизельним двигуном з турбонадувом моделі GW4D20 потужністю 105 кВт екологічного класу Євро IV. Кузов типу фургон складається з суцільнометалевої подвійної кабіни для розміщення п'яти чоловік, а також вантажного відсіку з тентовою надбудовою, відзначається в повідомленні.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах, потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку, потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік. У нових умовах корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну, включаючи санітарну, автотехніку для військових замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА