08:18 15.03.2018

Хімікат "Новачок" міг бути вироблений у Великій Британії

2 хв читати
Хімікат "Новачок" міг бути вироблений у Великій Британії

Одним з найбільш вірогідних джерел походження хімікату "Новачок" може бути Велика Британія, заявив постпред РФ при ООН Василь Небензя.

"У середині 90-х років західні спецслужби вивезли на Захід низку наших фахівців, їхні імена відомі, а також деяку документацію і продовжили дослідження, зокрема у Великій Британії та США. Досягнутий цими країнами позитивний результат зі створення нових отруйних речовин, які на Заході з якихось міркувань класифікують під загальною назвою "Новачок", підтверджені і відображені в більш ніж 200 відкритих джерелах країн-НАТО. Ці посилання у нас є. Ми готові їх надати", - сказав В.Небензя, виступаючи на засідані РБ ООН у справі отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

За його словами, "ідентифікація отруйної речовини, нібито застосованої в інциденті, проводилася в науково-технічному центрі міністерства оборони Великої Британії, на базі якого і велася розробка, а також виробництво хімзброї, зокрема цього типу".

"Найбільш імовірним джерелом походження цього хімікату є країни, в яких з кінця 90-х років і досі проводяться інтенсивні дослідження за цими речовинами, зокрема Велика Британія", - заявив російський постпред.

"Ми з вами тут не хіміки. Я вам наведу думку одного професійного хіміка: щоб британські фахівці з повною упевненістю могли встановити, що цей газ саме "Новачок", а не який-небудь інший, їм обов'язково потрібно мати так званий контрольний стандарт. Щоб довести, що це та сама сполука, її потрібно порівняти з відповідним стандартом. Якщо вони кажуть, що це газ "Новачок", то у них апріорі є стандарт цієї речовини, значить, є колекція і формула", - продовжив російський дипломат.

"Інакше кажучи, якщо Велика Британія впевнена, що це газ "Новачок", то вона має його хімічну формулу, його зразки і сама здатна його виробляти", - зазначив він.

В.Небензя наголосив, що в "Російській Федерації ніякі науково-дослідні та дослідно- конструкторські розробки під умовною назвою" Новачок "не проводилися".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА