10:16 15.03.2018

Савченко підозрюють в підготовці держперевороту

3 хв читати
Савченко підозрюють в підготовці держперевороту

Позафракційний народний депутат Надії Савченко може пред'явити підозру про участь у підготовці державного перевороту, заявляє народний депутат фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко.

"Я думаю, що у генерального прокурора достатньо підстав для того, щоб звинувачувати ту ж Савченко. Не виключаю, що слідом за Бакуліним ми побачимо пропозицію про зняття депутатської недоторканності з неї ... Її підозрюють у співучасті, в організації та підготовці перевороту", - сказав А.Геращенко журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

За словами народного депутата, Н.Савченко останній рік їздила військовими частинами, займалася агітацією і підривною діяльністю.

За його словами, російські ЗМІ "разом із російськими спецслужбами розкрутили пані Савченко, коли вона сиділа в тюрмі в Росії". А.Геращенко звернув увагу на те, що суди РФ на жодному судовому процесі над українськими політв'язнями не давали можливості здійснювати прямі телетрансляції, надягати футболки з тризубом, співати український гімн. "Лише на процесі Савченко російський суд дозволяв присутність всіх медіа. Світові, українські, західні (ЗМІ - ІФ) з неї зробили інформаційну бомбу, розкрутили і кинули в наш інформаційний простір", - сказав він.

А.Геращенко не виключив, що якщо підтвердяться підозри щодо Н.Савченко, то президент України Петро Порошенко відкличе звання "Герой України", яке він їй присудив.

Як повідомлялося, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Н.Савченко викликали на допит до Служби безпеки України в зв'язку з розслідуванням у кримінальному провадженні щодо керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

У четвер Н.Савченко повернулася до України рейсом із Мюнхена і має намір дати брифінг біля будівлі СБУ перед допитом.

8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї було затримано В.Рубана. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Згідно з текстом підозри, В.Рубана підозрюють у підготовку збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей. Він також планував під час перебування президента України, керівників силових структур на засіданні Верховної Ради здійснити обстріл будівель парламенту, адміністрації президента і житлових будинків, що розташовані в урядовому кварталі столиці. Крім того, як випливає з тексту підозри, керівник Центру має намір застосувати гранати і вогнепальну зброю у будівлі Верховної Ради, щоб "убити державних діячів і народних депутатів України ..., а також здійснити вбивство співробітників правоохоронних органів, які перешкоджатимуть терористичному акту" .

В.Рубана підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передання чи збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України. 9 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід В.Рубану у вигляді арешту на 2 місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА