11:40 15.03.2018

Савченко готова взяти Рубана на поруки

3 хв читати
Савченко готова взяти Рубана на поруки

Народний депутат України (позафракційний) Надія Савченко вважає, що ситуація навколо керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана свідчить про протистояння між спецслужбами в Україні, а також заявляє про готовність узяти В.Рубан на поруки.

"Я поважаю Володимира Рубана за його роботу, яку він виконував на фронті, зі звільнення полонених, за допомогу ЗСУ, СБУ і всім спецслужбам", - сказала Н.Савченко журналістам у четвер у Києві.

Вона висловила жаль, що в Україні "триває війна спецслужб".

"Насправді відбувається злив країни зсередини", - сказала нардеп. Вона пояснила, що для проведення "глибоких операцій в тилу ворога часто доводиться використовувати зброю ворога, щоб не бути узятим полон і не видати себе".

"Одні підрозділи, сили, структури хочуть виконати завдання для України і на користь України, а інші підрозділи і структури їм перешкоджають", - сказала депутат.

За її словами, нерозкриті злочини свідчать про те, що "люди близько підійшли до правди, знають, з якого кордону, якими козячими стежками йде контрабанда, хто її кришує".

"Я ніколи в житті не зрікалася і своїх не здавала, ні в російському полоні, і в Україні цього робити не буду. Я буду брати Володимира Рубана на поруки", - зазначила депутат.

Н.Савченко також дала зрозуміти, що розцінює заяви генерального прокурора України Юрія Луценка про можливість притягнення її до кримінальної відповідальності і подання до Верховної Ради на зняття недоторканності як залякування. "Мене не треба братии "на слабо", я не з їхньої породи. Я ще щось справжнє, що залишилося в цій політиці, тому я прийшла на допит", - сказала вона.

Як повідомлялося, 14 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у разі неявки Н.Савченко на допит в СБУ він змушений буде подати до Верховної Ради подання на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

СБУ інформувала, що повістки про виклик на допит Н.Савченко в справі В.Рубан на 13 і 15 березня були передані до апарату Верховної Ради 12 березня.

Водночас Н.Савченко 13 березня стверджувала, що не отримувала повістку про виклик на допит в СБУ, але обіцяє прибути на допит в разі особистого оповіщення. Відповідного листа вона направила на ім'я глави СБУ Василя Грицака.

Н.Савченко також зазначила, що з 12 до 16 березня вона перебуває "із запланованою робочою поїздкою до Європейського парламенту в Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС".

8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї було затримано В.Рубана. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

В.Рубана підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України.

9 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід В.Рубану у вигляді арешту на 2 місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА