14:06 15.03.2018

Савченко вийшла після допиту в СБУ

3 хв читати
Савченко вийшла після допиту в СБУ

Позафракційний народний депутат України Надії Савченко заявляє, що в Службі безпеки України в четвер проходив не її допит, як значилося в повістці, а опитування.

"Мене викликали як свідка на допит до слідчого Томосяка. Проводив моє опитування інший слідчий, і не допит як свідка, а саме опитування", - заявила вона журналістам після того, як залишила будівлю управління СБУ в м.Києві, де вона перебувала близько трьох годин.

При цьому депутат ухилилася від уточнювальної відповіді на запитання про те, чи означає це, що її допитували як підозрювану.

"Влада крок за кроком скоює злочин. Перше... - це моє виключення з комітету національної безпеки і оборони. Я є членом комітету, не секретарем чи не головою, і немає юридично законної процедури виключити члена з комітету. Це перший злочин", - сказала Н. Савченко.

Другим злочином депутат назвала внесення до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності, притягнення до відповідальності та арешт. "Другий злочин - це внесення без моєї присутності в регламентному комітеті у Верховній Раді", - сказала вона.

Н.Савченко розповів, що, будучи в ЄС, вона давала "свідчення в юридичних судових інстанціях Європи проти корупції Порошенко, проти злочинності нашій владі і політичних переслідувань".

Що стосується безпосередньо підозри на свою адресу, то Н.Савченко її прокоментувала так: "Звинувачення в підготовці державного військового перевороту, а також замаху на владу - це хороші звинувачення. Хороші тим, що я офіцер Збройних сил України і як офіцер Збройних сил Україна я давала клятву українському народові захищати українську землю, а не українську владу. Я звинувачую українську владу в злочинах проти українського народу, у всіх тих смертях, що сталися за період злочинної влади Порошенка".

Депутат закликала українців: "Якщо ви розумієте, що відбувається, і ви розумієте, що ви зараз не обстоїте своє право на життя, волю, свободу, то далі ви будете жити гірше, ніж за терористичного тоталітарного режиму в Росії. Далі на вас чекає така сама доля, якщо ви дасте себе залякати".

Вона підкреслила, що ніколи не закликала виходити на "майдани", не закликала до кровопролиття.

"Я знаю, що зараз є дуже багато військових, які мене чують, які абсолютно погоджуються з точкою зору, що військовий переворот - це доволі очікувана й, напевно, правильна подія. Я розумію, що таких немає при владі і в командуванні... Є багато військових, які розуміють, що відбувається. У Росії я боролася проти зовнішніх ворогів України, в Україні я борюся проти внутрішніх ворогів України. Мені не страшно: як ніколи не було, так і не буде", - підсумувала парламентарій.

Н.Савченко, озвучивши свою заяву, не стала відповідати на запитання журналістів і залишила територію столичного управління СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА