14:40 15.03.2018

У Греції на час слідчих дій затримали 26 українців, членів екіпажів трьох суден

2 хв читати
У Греції на час слідчих дій затримали 26 українців, членів екіпажів трьох суден

У Греції на час слідчих дій затримали 26 українців, членів екіпажів трьох суден - МЗС

Київ. 15 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Наразі 26 громадян України - членів екіпажів трьох суден - затримані в Греції на час проведення слідчих дій, повідомив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

Згідно з інформацією, оприлюдненою Кириличем на брифінгу в четвер у Києві, нині затримано 17 українців - членів екіпажу судна Mekong Spirit, яке належить швейцарській компанії і яке було затримано в Греції 25 травня 2017 року.

"На сьогоднішній день триває слідство в справі судна, яке перебуває недалеко від Афін ... Члени екіпажу - 16 громадян України перебувають на судні, 17-й - капітан судна проживає в одному з приміщень в Афінах", - пояснив В. Кирилич.

Члени екіпажу дають свідчення у справі вантажу, зокрема, перевезення сумнівних вибухових речовин на судні і не є затриманими або заарештованими.

Крім того, затримані 7 членів екіпажу судна RS 300 97, яке було затримано в листопаді 2016 року. Вони також перебувають в даний час на судні в очікуванні фінального рішення суду у справі перевезення багажу.

Кирилич також поінформував про затримання в січня 2018 року двох українців - членів екіпажів судна Andromeda - капітана і старшого помічника капітана судна, які на час слідчих дій перебувають в одній з пенітенціарних установ Греції.

За його словами, генеральний прокурор Греції запевнив українську сторону, що всі слідчі дії будуть завершені в найкоротші терміни.

Крім того, правоохоронці Греції розглянуть можливість повернення моряків в Україну з наданням їм права з можливим зобов'язанням бути в Генеральне консульство Греції в Одесі для надання свідчень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА