20:43 15.03.2018

ФБР і міністерство внутрішньої безпеки США попередили американські енергокомпанії про "кіберзагрози з боку Росії"

2 хв читати
ФБР і міністерство внутрішньої безпеки США попередили американські енергокомпанії про "кіберзагрози з боку Росії"

ФБР і міністерство внутрішньої безпеки США попередили компанії, що працюють в американському енергетичному секторі, про необхідність перегляду їх систем забезпечення безпеки з огляду на "кіберзагрози з боку Росії", повідомляє в четвер британська газета "Гардіан".

У попередженні стверджується, що скоординована кібератака на інфраструктуру США почалася в березні 2016 року.

Видання, посилаючись на американських представників, пише, що "в операційних системах декількох організацій і компаній, що працюють в енергетичному, ядерному секторах США, а також у сфері водопостачання, виявлене шкідливе програмне забезпечення та інші свідоцтва кібератак, сліди яких ведуть до Москви".

"За оцінками міністерства внутрішньої безпеки, за хакерськими атаками на організації енергетичного сектора США стоять хакери російського уряду", - цитує "Гардіан" слова високопоставленого американського чиновника, відзначаючи, що явно кібератака була скоординованою, і її мета була обрана навмисно.

"Міністерство внутрішньої безпеки і ФБР характеризують цю діяльність як кампанію з багаторівневого посягання, що вживаються щодо невеликих комерційних структур підтримуваними російським урядом особами, які діють в кіберпросторі, де вони встановили шкідливе програмне забезпечення і отримали дистанційний доступ до мереж енергетичного сектора", - наводить "Гардіан "витяги з попередження.

"Після отримання доступу підтримувані російським урядом особи, що діють в кіберпросторі, провели розвідку в мережах і зібрали інформацію, яка стосується систем промислового контролю", - наголошується в документі.

Раніше в четвер Мінфін США оголосив про нові санкції щодо російських фізичних осіб і структур у зв'язку з кібератаками і втручанням в американські президентські вибори 2016 року.

"Адміністрація (США) протистоїть згубній російській кіберактивності, включаючи спроби втручання у вибори в США, руйнівні кібератаки, а також посягання, метою яких є критична інфраструктура", - так прокоментував введення санкцій глава Мінфіну США Стівен Мнучін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА