07:22 17.03.2018

Обшуки на "Новій пошті" проходили у справі про несплату податків в особливо великих розмірах

1 хв читати
Обшуки на "Новій пошті" проходили у справі про несплату податків в особливо великих розмірах

Генеральна прокуратура України підозрює посадових осіб споріднених компаній ТОВ "Нова пошта" в несплаті податків в особливо великих розмірах, повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"За даними ДФС і за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переведення у готівку безготівкових коштів і з мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Л.Сарган зазначила, що Ю.Луценко взяв під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Нова пошта" та інших споріднених підприємств за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.3 ст. 212 КК України.

Вона також додала, що на наступному тижні генеральний прокурор заслухає матеріали виробництва в присутності адвокатів представників ТОВ "Нова пошта".

"Якщо докази порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ" Нова пошта "не будуть отримані, кримінальне провадження буде закрито", - підкреслила прес-секретар.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України від 16 березня проводила обшуки в приміщеннях офісів компанії "Нова Пошта" у Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА