07:49 17.03.2018

Член правління Харківського антикорупційного центру вимагає, щоб поліція відновила розслідування нападу на нього

3 хв читати
Член правління Харківського антикорупційного центру вимагає, щоб поліція відновила розслідування нападу на нього

Член правління громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) Євген Лисичкин оскаржить в Ленінському райсуді міста постанову про закриття кримінального провадження за фактом нападу на нього у вересні 2017 року.

"Ми разом з адвокатами подали скаргу до Ленінського райсуду міста Харкова стосовно закриття кримінального провадження з вимогою знову відкрити кримінальне провадження", - написав на своїй сторінці в Facebook Е.Лисичкин.

За його словами, про те, що кримінальне провадження було закрито ще 31 жовтня 2017р. він дізнався лише з відповіді поліції на запит свого адвоката Олега Федорова. Е.Лисичкин стверджує, що його самого про це не поінформували, а відповіді на запит про хід слідства, спрямований в кінці січня, він не отримав досі.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області підтвердили, що виробництво було закрито.

"У зазначеному кримінальному провадженні проведено значний обсяг слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення і ретельне дослідження всіх обставин, що стали підставою для відкриття провадження. У тому числі встановлені і допитані всі можливі свідки і учасники даної події. 31 жовтня 2017 року за результатами проведеного досудового розслідування у кримінальному провадженні винесено постанову про її закриття на підставі п.2 ч.1 ст.284 КПК України (за відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення)", - повідомили у відділі комунікацій.

У поліції також пообіцяли найближчим часом передати матеріали кримінального провадження в Ленінський райсуд, щоб він міг оцінити правомірність постанови про закриття справи.

У відділі комунікацій не пояснили, чому через майже 2 місяці після закриття кримінального провадження заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж в коментарі журналістам заявив, що слідство вийшло на організовану злочинну групу.

Як повідомлялося, вдень 30 серпня 2017 року невідомі напали на депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління ХАЦ Дмитра Булаха, коли він йшов від будинку до метро.

За фактом нападу на Д.Булаха поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.1 ст.122 "нанесення середніх тілесних ушкоджень" Кримінального кодексу України.

Вранці 18 вересня 2017 року двоє невідомих напали на члена правління ХАЦ Євгена Лисичкина. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

20 вересня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що розслідування нападів на Д.Булаха і Е.Лисичкина є одним з пріоритетів начальника ГУ НП в Харківській області.

25 вересня 2017 року начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко заявив, що слідство розглядає як одну з версій інсценування нападу на Е.Лисичкина.

28 грудня 2017 року заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж заявив, що в ході розслідувань нападів на представників ХАЦ поліція вийшла на організовану злочинну групу.

"У ході розслідування даних кримінальних проваджень ми вийшли на організовану злочинну групу. Нам відомі всі люди", - сказав С.Чиж на прес-конференції.

Він відмовився сказати, чи підтвердилася версія про інсценування одного з нападів і відповісти на інші уточнюючі питання, пославшись на те, що підозрювані ще не затримані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА