11:10 17.03.2018

Москва висилає 23 британських дипломатів і припиняє діяльність Британської ради в РФ

2 хв читати
Москва висилає 23 британських дипломатів і припиняє діяльність Британської ради в РФ

Викликаному 17 березня в МЗС Росії послу Великої Британії в Москві Лорі Брістоу передано ноту про те, що "у відповідь на провокаційні дії британської сторони і бездоказові звинувачення РФ у зв'язку з подією в місті Солсбері (Велика Британія) 4 березня", російська сторона у відповідь ухвалила низку рішень, повідомило у суботу МЗС РФ.

"Оголошуються персонами нон-грата і відсилаються у тижневий термін 23 дипломатичних співробітники посольства Великої Британії в Москві", – йдеться в повідомленні російського дипвідомства.

"Враховуючи диспаритет у кількості консульських установ двох країн, висловлюється згода РФ на відкриття та функціонування Генерального консульства Великої Британії в Санкт-Петербурзі. Відповідні процедури будуть здійснені відповідно до міжнародно-правової практики", – повідомили в МЗС РФ.

"У зв'язку з неврегульованістю статусу Британської Ради в Російській Федерацій припиняється її діяльність", – зазначили в російському зовнішньополітичному відомстві.

"Британська сторона попереджена, що у разі, якщо будуть зроблені подальші дії недружнього характеру щодо Росії, російська сторона залишає за собою право вжиття інших відповідних заходів", – додали в МЗС РФ.

Як повідомлялося, 4 березня у Великій Британії біля торгового центру у місті Солсбері від взаємодії з невідомою небезпечною речовиною постраждали колишній співробітник ГРУ С.Скрипаль і його дочка Юлія. Вони наразі в комі. За даними британського слідства, постраждалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новачок", розробленою в Росії.

Провину за отруєння британський прем'єр Тереза Мей поклала на Росію і оголосила про заходи, які у зв'язку з цим буде вжито проти РФ.

Зокрема, Т.Мей оголосила, що Лондон вирішив вислати 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері екс-офіцера ГРУ С.Скрипаля і його дочки.

Крім того, Велика Британія заморозить російські державні активи в разі, якщо буде доведено їх використання проти безпеки Сполученого Королівства, додала Т.Мей. Також вона заявила, що проти Росії може бути вжито "низку таємних заходів".

Т.Мей заявила, що в рамках відповідних заходів проти Росії у зв'язку з "справою Скрипаля" Лондон відкликає своє запрошення С.Лаврову відвідати країну з візитом, яке було передано після візиту до Москви глави Форін-офісу Бориса Джонсона.

Т.Мей заявила про посилення перевірок російських громадян і приватних літаків на кордонах королівства. "У відповідь на інцидент зі Скрипалем Велика Британія посилить митні перевірки і контроль приватних літаків", – сказала вона, виступаючи перед британськими парламентаріями.

Росія всі звинувачення у зв'язку зі справою Скрипаля заперечує.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА