21:29 17.03.2018

Грузинська компанія "Red-Co" за свій рахунок запрошує всіх постраждалих в Гудаурі і членів їх сімей відпочити на курорті в наступному сезоні

3 хв читати
Грузинська компанія "Red-Co" за свій рахунок запрошує всіх постраждалих в Гудаурі і членів їх сімей відпочити на курорті в наступному сезоні

Усі постраждалі під час аварії, яка сталася в п'ятницю на канатній дорозі в гірськолижному курорті Гудаурі разом з членами своїх родин при бажанні в майбутньому році зможуть безкоштовно відпочити на цьому курорті Грузії.

Постраждалих і членів їх сімей запрошує в Гудаурі приватна девелоперська компанія "Red-Co", що володіє на курорті готельно-оздоровчим комплексом New Gudauri Resort Residences & Spa.

"У зв'язку з аварією, що сталася 16 березня, ми висловлюємо співчуття і бажаємо всім постраждалим якнайшвидшого одужання. Ми готові в наступному зимовому сезоні прийняти в Гудаурі всіх постраждалих і членів їх сімей, і при цьому покрити всі їхні витрати", - йдеться в заяві, поширеній в суботу компанією.

У ній підкреслюється, що для компанії дуже важливо не залишити потерпілих без уваги. "Ми хотіли б, щоб у них про Гудаурі залишилися приємні враження, і зробимо все для цього в сезоні майбутнього року", - сказано в заяві "Red-Co".

Раніше повідомлялося, що внаслідок аварії на канатній дорозі в Гудаурі постраждали 11 осіб, з них двоє громадян України.

За попередньою інформацією, на канатній дорозі відключилася електроенергія, після чого крісла раптом стрімко почали скочуватися назад і врізалися один в одного, через це люди стали падати з висоти на сніг. Пізніше була озвучена ще одна версія - несправність гальмівної системи канатної дороги.

У Грузії вже прибули представники австрійської "Доппельмайер" (Doppelmayr), яка виробляє ці канатні дороги і змонтувала їх в Гудаурі, до них найближчим часом приєднаються і міжнародні експерти з Бюро Верітас (Bureau Veritas), щоб встановити справжню причину аварії.

У зв'язку з інцидентом МВС Грузії розпочало слідство за статтею 275 КК Грузії "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту".

Гудаурі є одним з найбільш популярних гірськолижних курортів Грузії. Він розташований поблизу дороги, що веде до грузино-російського кордону, на висоті більше 2 тис. метрів над рівнем моря. Висота снігового покриву на схилах досягає 1,5 метра. Більшість гірськолижних трас на курорті розраховані на новачків, дітей та любителів, але є траси і для професіоналів. Традиційно гірськолижний сезон в Гудаурі триває з грудня по травень.

Як повідомлялося, один з постраждалих на гірськолижному курорті в Гудаурі громадян України повернувся на батьківщину, інша перебуває в лікарні в Тбілісі, повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"За інформацією лікарів, операція пройшла успішно, стан постраждалої важкий, загрози життю немає", - повідомив В. Кирилич агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Він додав, що грузинська сторона оплачує всі витрати, пов'язані з лікуванням потерпілої і перебуванням її рідних в Грузії.

Раніше в суботу перший віце-прем'єр, міністр економіки і сталого розвитку Грузії Дмитро Кумсішвілі повідомив, що громадянка України, яка постраждала в результаті аварії на канатній дорозі в Гудаурі 16 березня, прооперована і залишається в медичній установі.

"Залишається один пацієнт - це жінка з України, якій вчора зробили операцію і вона поки знаходиться в реанімаційному відділенні, але стан її стабільний, і лікарі вирішать, наскільки швидко її можна буде транспортувати", - сказав міністр журналістам у суботу після відвідування постраждалих, які знаходяться в Національному медичному центрі в Тбілісі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА