07:38 18.03.2018

Британські законодавці заявили про необхідність відстрочки Brexit

1 хв читати
Британські законодавці заявили про необхідність відстрочки Brexit

Комітет британської Палати громад з питань виходу з ЄС заявив про те, що Brexit необхідно відкласти для того, щоб бізнес і адміністративні структури встигли адаптуватися до нових умов, пише в неділю The Guardian.

У своєму висновку депутати висловили сумнів в тому, що до 29 березня 2019 року, на яке призначено вихід Британії з Євросоюзу, уряд зможе вирішити всі питання угоди між Лондоном і ЄС. Відзначається також, що прогрес з проблеми кордону з Ірландією на даний момент незначний.

У зв'язку з цим комітет рекомендував уряду відкласти Brexit "на обмежений термін" щоб уникнути зайвих проблем. Зокрема, зазначають депутати, "неприпустимо, щоб бізнес двічі перебудовувався на нові умови імпорту та експорту".

Група консервативних депутатів виступила проти висновків комісії, назвавши їх "зрадою волі британського народу" і заявивши, що вони готують Сполученому королівству долю "васальної держави".

За підрахунками експертів, вихід Великої Британії з ЄС без повноцінної торгової угоди (так званий жорсткий Brexit) обійдеться британському бюджету в 80 млрд фунтів стерлінгів ($ 112 млрд).
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА