13:21 19.03.2018

12 мирних жителів було вбито і 61 поранено на Донбасі за три місяці

2 хв читати
12 мирних жителів було вбито і 61 поранено на Донбасі за три місяці

Із 16 листопада 2017 року по 15 лютого 2018 року Моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала 73 випадки загибелі та поранення цивільних осіб, пов'язані з конфліктом на сході України, заявляє голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

"12 були убиті та 61 поранений", - розповіла Ф.Фрейзер під час 21-ї квартальної доповіді ООН про ситуацію з правами людини в Україні в понеділок.

При цьому вона зазначила, що після грудня 2017 року кількість постраждалих зменшилася, а в лютому смертей серед цивільного населення зафіксовано не було. Водночас у березні 2018 року було зафіксовано три випадки смерті, а також сім постраждалих серед цивільних осіб.

"Тобто, ми можемо говорити про те, що цивільне населення страждає", - сказала голова Моніторингової місії ООН.

За словами Ф.Фрейзер, кількість загиблих цивільних осіб за весь час конфлікту оцінюється Моніторинговою місією ООН з прав людини в 3 тисячі, поранених може бути втричі більше.

"Відповідно до підрахунків нашої місії в Україні, сукупна чисельність убитих цивільних осіб становить 3 тисячі - це включно з тими, хто загинув під час катастрофи МН17 ("Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, збитий над Донбасом 17 липня 2014 року, загинули всі 298 осіб, що перебували на борту - ІФ). Кількість поранених цивільних осіб - від 7 до 9 тисяч", - сказала голова місії.

Вона також зазначила, що триває руйнування важливих об'єктів інфраструктури, її відновленню заважають постійні обстріли. "Зокрема, Донецьку фільтрувальну станцію, що постачає воду 345 тисячам людей по обидві сторони конфлікту, обстрілюють частіше, ніж будь-який інший об'єкт інфраструктури. Це становить певні складнощі на цивільного населення", - сказала Ф.Фрейзер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА