16:31 19.03.2018

НАТО розпочинає остаточний переїзд до нової будівлі в Брюсселі

2 хв читати
НАТО розпочинає остаточний переїзд до нової будівлі в Брюсселі

Штаб-квартира НАТО розпочала в понеділок остаточний переїзд до нової будівлі на північному сході Брюсселя на бульварі Леопольда III який зв'язує столицю Бельгії з міжнародним аеропортом Завентем, повідомили бельгійські ЗМІ.

"У 2017 році ми провели останню підготовку переїзду до нової будівлі, яка відбудеться в 2018 році. Нова будівля становить собою ключовий елемент і сильний символ перетворення, що здійснюється альянсом, щоб остаточно вступити в XXI століття," - йдеться в щорічному звіті генерального секретаря організації Йенса Столтенберга, який він представив журналістам 15 березня.

Нова будівля розташовується через дорогу навпроти старого комплексу штаб-квартири, в якому НАТО функціонує в Брюсселі з 1967 року.

"Будівлю, спроектовану з урахуванням захисту навколишнього середовища, забезпечено ультрасучасним устаткуванням. це надасть можливість відповідати розвитку потреб НАТО на тривалу перспективу" - зазначено в доповіді.

У ній також наголошується, що конструкція будівлі допоможе заощадити до 30% електроенергії, а система збору та накопичення дощової води забезпечить 90% від технічних потреб.

У рамках переїзду, розрахованого на 12 тижнів, переїдуть близько 4 тис. співробітників – цивільного і військового персоналу штаб-квартира, національні представництва і агентства НАТО.

Очікується, що нова штаб-квартира, в якій вже працюють кілька сотень людей, буде повністю функціональної до середині червня приблизно за місяць до запланованого в ньому 11-12 липня саміту НАТО.

Наголошується, що діяльність організації не перериватимуть на період переїзду.

Церемонія офіційного відкриття нової будівлі відбулася в травні 2017 року під час першого саміту організації за участю президента США Дональда Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА