19:12 20.03.2018

Group DF відкидає звинувачення Генпрокуратури у використанні схемного страхування

3 хв читати
Group DF відкидає звинувачення Генпрокуратури у використанні схемного страхування

Group DF, що об'єднує активи бізнесмена Дмитра Фірташа, спростовує звинувачення, висунені Генеральною прокуратурою, про начебто ухилення від сплати податків низкою підприємств групи з використанням механізмів страхового ринку України.

"Виконуючи вимоги законодавства, підприємства групи на ринкових умовах працюють із низкою страхових компаній і страхують ризики в суворій відповідності із законодавством України", - наголошується в заяві Group DF, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У групі уточнили, що хімічні підприємства, що входять до неї, належать до групи об'єктів із підвищеним рівнем небезпеки і згідно із законом "Про страхування" зобов'язані страхувати ризики господарської діяльності.

Group DF нагадала, що в серпні 2017 року Генпрокуратура вже висувала звинувачення, аналогічні нинішнім, а група тоді заявляла і підтверджує зараз, що оприлюднена інформація не відповідає дійсності.

Група наполягає на тому, що її підприємства в повному обсязі сплачують податки, а звинувачення в їхній оптимізації розцінює як ангажованість правоохоронних органів стосовно Group DF і спробу чинити тиск на її акціонера.

Згідно із заявою, група готова звернутися до судових і правозахисних інституцій для відновлення справедливості.

Раніше у вівторок генпрокурор Юрій Луценко та його прес-секретар Лариса Сарган повідомили про проведені 19 березня обшуки у рамках кримінального провадження щодо несплати податків на суму понад 500 млн грн низкою підприємств, підконтрольних Д.Фірташу.

"Протягом 2015-2017 років членами організованого злочинного угруповання з метою ухилення від сплати податків низкою підконтрольних українському олігарху Д.Фірташу, підприємств, а саме: ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", ПАТ "Азот", ПАТ "Рівнеазот", ДП "Хімік" та іншими, які входять до бізнес-групи Group DF, організовано діяльність низки фіктивних підприємств та підконтрольних страхових компаній", - повідомила Л.Сарган. За її словами, було застраховано завідомо непотрібні страхові випадки, які фактично не настали і не мали настати.

У подальшому, стверджує прес-секретар, виведення цих коштів здійснювалося шляхом страхування цими ж підконтрольними страховими компаніями фіктивних кредитних договорів та договорів купівлі-продажу "сміттєвих" цінних паперів інших фіктивних підприємств та "підставних" фізичних осіб.

Як повідомлялося, СБУ 14 червня 2017 року здійснила обшук у приміщеннях ПрАТ "Страхова компанія "Саламандра-Україна" і ПрАТ "ДIМ страхування", асистанської компанії ТОВ "Фінанс-Лайн" і громадської спілки "Український страховий омбудсмен", що входять до фінансового холдингу Юрія Явтушенка.

15 червня СБУ заявила про припинення масштабних фінансових махінацій із фіктивним страхуванням бізнес-активів олігарха, близького до втеклого Віктора Януковича, проілюструвавши свій прес-реліз бланками СК "ДIМ Страхування" і "Саламандра-Україна".

3 липня Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринку фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) розпорядженням №2963 від 29 червня анулювала 16 ліцензій на добровільні види страхування, видані ПрАТ "Страхова компанія "ДІМ Страхування" (Дніпро), і вісім обов'язкових видів страхування. Крім того, розпорядженням №2962 від 29 червня анульовано ліцензії, видані ПрАТ "Страхова компанія "Саламандра-Україна" (Полтава) на здійснення 18 видів добровільного страхування і восьми видів обов'язкового. Обидва розпорядження набувають чинності 30 липня 2017 року. Як зазначено в розпорядженнях, причиною анулювання ліцензій СК "ДІМ Страхування" і "Саламандра-Україна" стали факти, виявлені в результаті позапланових перевірок компаній у квітні 2017 року.

Окружний адміністративний суд Києва в листопаді 2017 року визнав протиправним і скасував розпорядження Нацкомфінпослуг про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності СК "Саламандра-Україна".

Згідно з Держреєстром, кінцевим бенефіціарним власником "Саламандра-Україна" було зазначено Ю.Явтушенка, "ДІМ Страхування" - керівника компанії Романа Маленка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА