20:28 20.03.2018

Facebook потрапила під приціл регуляторів США та Британії через персональні дані

2 хв читати
Facebook потрапила під приціл регуляторів США та Британії через персональні дані

Федеральна торговельна комісія (FTC) США перевіряє Facebook Inc. на предмет потенційного порушення укладеної з відомством угоди про правила використання персональних даних, повідомило агентству Bloomberg джерело, ознайомлене із ситуацією.

Комісія з'ясовує, чи не надавала соцмережа доступ компанії Cambridge Analytica до деяких користувацьких даних у порушення правил. Наразі розслідування має конфіденційний характер

"Нам відомо про порушені проблеми, але ми не можемо надавати коментарі щодо факту розслідування", - йдеться в офіційному повідомленні FTC.

У 2011 році Facebook врегулювала претензії американських регуляторів, пов'язані з тим, що вона вводила користувачів в оману щодо обсягу розкриття персональних даних. FTC ставила соцмережі за провину, що користувачі не отримують достатнього пояснення про те, які їхні дані та як розкриваються розробникам сторонніх застосунків. Наразі йдеться про порушення досягнутих тоді угод із регуляторами.

Згідно з попередніми домовленостями, в середу представники Facebook візьмуть участь у слуханнях в юридичному комітеті Палати представників американського Конгресу.

Водночас британські парламентарі у вівторок запросили голову та власника Facebook Марка Цукерберга взяти участь у слуханнях про використання персональних даних та фейкові новини. Голова профільного парламентського комітету Дем’єн Коллінз заявив, що до Facebook неодноразово направляли запити про те, що саме відбувається з даними користувачів, але керівники компанії "вводили комітет в оману", тому тепер він звернувся до М.Цукерберга безпосередньо.

Раніше британська влада обіцяла ретельно розслідувати всі звинувачення, пов'язані з Cambrige Analytica.

Минулими вихідними стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала та аналізувала дані про понад 51 млн громадян, що мають сторінки у Facebook, у більшості випадків - без їхнього відома та згоди. Є підозри, що ці дані могли бути використані під час президентської кампанії 2016 року в США.

Акції Facebook подешевшали на 6,8% у понеділок та ще на 5,5% у вівторок, капіталізація компанії за два дні скоротилася більш ніж на $60 млрд.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА