14:30 21.03.2018

Цукерберг має намір прояснити ситуацію навколо збору персональних даних користувачів у Facebook

2 хв читати
Цукерберг має намір прояснити ситуацію навколо збору персональних даних користувачів у Facebook

Голова Facebook Марк Цукерберг у найближчі 24 години має намір виступити з огляду на скандал навколо британської компанії Cambridge Analytica, яка отримала персональні дані понад 50 млн користувачів Facebook, повідомило в середу видання Axios із посиланням на джерело, близьке до М.Цукерберга.

"Це серйозна справа, і він (М.Цукерберг - ІФ) знає про це", - заявило джерело.

За даними Axios, спочатку М.Цукерберг приділяв не так багато часу можливому виступу як безпосередньому врегулюванню кризи, проте хід подій спонукав його змінити думку.

Axios зазначає, що, як очікується, голова Facebook спробує відновити довіру до компанії.

Зараз М.Цукерберг проводить консультації з інженерами на тему того, як виправити вразливості сервісів Facebook і забезпечити захист персональних даних користувачів, додає Axios.

Компанію Cambridge Analytica звинувачують у незаконному використанні користувацьких даних близько 50 млн акаунтів у Facebook для потреб передвиборної кампанії нинішнього президента США Дональда Трампа.

Раніше в середу рада директорів компанії тимчасово відсторонила від посади гендиректора компанії Александера Нікса, який повідомив журналісту під прикриттям про деталі співпраці зі штабом Д.Трампа.

Влада США, Євросоюзу та британський парламент зажадали від Facebook пояснень у зв'язку з доступом Cambridge Analytica до персональних даних користувачів. Британські парламентарі та американські конгресмени запросили М.Цукерберга взяти участь у слуханнях особисто.

У США штати Нью-Йорк і Массачусетс відкрито зажадали у Facebook інформацію про Cambridge Analytica, а Федеральна торгова комісія, за даними інформованих джерел, розпочала розслідування з огляду на можливі порушення.

Один із творців месенджера WhatsApp Браян Ектон у Twitter закликав усіх користувачів видалити Facebook, відповідний хештег deletefacebook вийшов у тренди. Facebook придбала WhatsApp у 2014 році.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА