09:58 22.03.2018

Цукерберг визнав "помилки" у зв'язку зі скандалом навколо витоку даних користувачів

3 хв читати
Цукерберг визнав "помилки" у зв'язку зі скандалом навколо витоку даних користувачів

 Засновник Facebook Марк Цукерберг, відповідаючи на критику у зв'язку з використанням даних користувачів соціальної мережі сторонніми організаціями, заявив, що компанія проаналізує всі сторонні додатки, які мають доступ до користувацької інформації, щоб перевірити дотримання ними правил мережі.

"І якщо ми знайдемо розробників, які неправильно використовували особисту інформацію, ми заборонимо їх і розповімо усім, хто постраждав від цих додатків", - наголосив М.Цукерберг.

"Ми несемо відповідальність за захист ваших даних, і якщо ми не зможемо захистити їх, ми не маємо права обслуговувати вас. Я працював над тим, щоб точно зрозуміти, що сталося, і як переконатися, що це не повториться. Хорошою новиною є те, що найважливіші дії, щоб запобігти цьому знову сьогодні, ми вже зробили багато років тому. Але ми також помилялися", - написав М.Цукерберг на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

М.Цукерберг пообіцяв здійснити повну перевірку будь-якої програми з підозрілою активністю. У заяві зазначено, що соціальна мережа заблокує тих розробників, які відмовляться пройти аудит.

Скандал навколо Facebook вибухнув через звинувачення аналітичної фірми Cambridge Analytica в незаконному використанні користувацьких даних близько 50 млн акаунтів у Facebook для потреб передвиборної кампанії Дональда Трампа.

У 2013 році дослідник Кембриджського університету Александр Коган створив додаток для вікторини, який встановили близько 300 тис. людей, що поділилися своїми даними, а також деякими даними своїх друзів.

"Враховуючи те, як наша платформа працювала у той час, це означало, що Коган зміг отримати доступ до десятків мільйонів даних друзів користувачів", - пояснив засновник соцмережі.

У 2014 році в Facebook різко обмежили доступ додатків до інформації користувачів. Зокрема, розробники більше не можуть запитувати дані про друзів людини, якщо її друзі не надали своєї згоди.

"У 2015 році ми дізналися від журналістів The Guardian, що Коган поділився даними зі свого додатка з Cambridge Analytica. Це суперечить нашій політиці... Тому ми одразу ж заборонили додаток Когана на нашій платформі і зажадали, щоб Коган та Cambridge Analytica офіційно підтвердили, що вони видалили всі неправильно отримані дані. Вони надали ці сертифікати", - розповів М.Цукерберг.

За його словами, минулого тижня вони дізналися з публікацій у ЗМІ, що Cambridge Analytica, можливо, не видалила дані.

"Ми негайно заборонили їм користуватися будь-якими нашими послугами. Cambridge Analytica стверджує, що вони вже видалили дані й погодилися на проведення криміналістичної перевірки фірмою, яку ми найняли для підтвердження цього. Ми також працюємо з регуляторами, які досліджують ці інциденти", - сказав він.

В інтерв'ю CNN М.Цукерберг вибачився перед користувачами і сказав, що компанія у минулому занадто довіряла розробникам додатків.

М.Цукерберг заявив, що готовий до того, щоб відповісти на запитання конгресменів щодо всіх проблем, які цікавлять їх.

В інтерв'ю журналу WIRED він у відповідь на запитання ведучого про готовність виступити в Конгресі, сказав: "Якщо це стосується справ, в яких я у Facebook поінформований краще за інших, то буду щасливий надати свідчення".

Влада США, Євросоюзу та британський парламент зажадали від Facebook пояснень у зв'язку з доступом британської компанії Cambridge Analytica до персональних даних користувачів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА