15:52 23.03.2018

АТО на Донбасі триватиме до відновлення держкордонів України

2 хв читати
АТО на Донбасі триватиме до відновлення держкордонів України

Антитерористична операція триватиме до відновлення державних кордонів України, зазначають у Службі безпеки України.

"Нині, по суті, триває те, що відбувалося і раніше. Єдине - змінилося керівництво. Ми офіційно передали керівництво антитерористичною операцією військовим", - сказав заступник глави СБУ Віктор Кононенко, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про необхідність продовження або припинення АТО у зв'язку з її переформатуванням.

Він додав: "Ми привели все в належний вигляд. А СБУ як брала участь, так і продовжуватиме на тих засадах, які були раніше".

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи означає це, що припинення АТО як структурної складової операції Об'єднаних сил (ООС) не планується, В.Кононенко сказав: "Ні, не буде, все це буде продовжено до відновлення державних кордонів".

Як повідомлялося, ухвалений закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" передбачає, що стратегічне керівництво силами і засобами, які залучають до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил, якого призначає президент України за поданням начальника Генштабу.

У березні президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

У Генштабі Збройних сил України пояснювали, що АТО на Донбасі, оголошена в 2014 році, триває, і рішення щодо її продовження чи припинення прийматиме керівник Антитерористичного центру при СБУ незалежно від проведення операції Об'єднаних сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА