13:42 26.03.2018

Facebook збирав і зберігав зайву інформацію з телефонів на Android

1 хв читати
Facebook збирав і зберігав зайву інформацію з телефонів на Android

 Американська компанія Facebook збирала та зберігала всі дані про телефонні дзвінки та СМС користувачів його мобільного застосунку, пишуть британські й американські ЗМІ.

Зокрема, Times наводить слова програміста Ділана Маккея з Нової Зеландії, який, перевіривши реєстр даних, що зберігалися, з’ясував, що Facebook, крім даних зі свого застосунку, збирав і зберігав усю історію дзвінків і повідомлень, що ніяк не стосувалися соцмережі.

Також Facebook зберігав інформацію про адресатів і співрозмовників користувачів.

Сама компанія заявила, що отримала дозвіл власників телефонів на Android збирати ці дані, коли вони встановлювали застосунок Facebook. Встановлюючи його, люди також погоджувалися ділитися своїми контактами.

Однак, як зазначає Guardian, багато власників смартфонів були здивовані.

Times уточнює, що Facebook не лише збирає інформацію про своїх користувачів, аналізує їхні повідомлення, зв'язки, а й купує додаткову інформацію в різних брокерів даних. Компанія також використовує файли cookies для відстеження дій користувачів на інших сайтах.

Facebook наполягає на тому, що це допомагає показувати людям більш релевантну їм рекламу, але критики продовжують називати цю тактику нав'язливим стеженням, зазначає BBC.

Facebook також зазначає, що збір такої інформації є звичайною практикою з метою спрощення використання застосунків, а зібрані дані користувач може видалити в будь-який момент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА