07:17 27.03.2018

22 країни оголосили про висилку російських дипломатів, усього будуть видворені 114 осіб

2 хв читати
22 країни оголосили про висилку російських дипломатів, усього будуть видворені 114 осіб

22 держави оголосили в понеділок про висилку російських дипломатів у зв'язку зі "справою Скрипаля".

Рішення про видворення російських дипломатів ухвалили 16 країн Європейського союзу, а також США, Канада, Албанія, Македонія, Норвегія і Україна.

Так, влада ФРН вирішила вислати чотирьох російських дипломатів, Франція аналогічним чином видворяє чотирьох дипломатів, Італія - двох дипломатів, Нідерланди - двох дипломатів, Данія - двох дипломатів, Іспанія - двох дипломатів, Швеція - одного дипломата, Фінляндія - одного дипломата. Чехія висилає трьох російських дипломатів, а влада Польщі пообіцяла вислати чотирьох дипломатів. Також одного дипломата видворяє Хорватія, а ще одного Румунія.

У свою чергу Литва вирішила вислати трьох російських дипломатів. Крім цього, Латвія прийняла рішення про висилку другого секретаря російського посольства, а Естонія висилає аташе посольства Російської Федерації з оборони.

Таким чином, з території держав ЄС висилаються 33 російських дипломати.

У свою чергу адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ у Сіетлі. При цьому представник держдепу Хізер Нойерт наголосила, що 12 осіб є оперативними співробітниками російської розвідки.

Канада також повідомила про висилку чотирьох дипломатів РФ. Також про висилку двох російських дипломатів оголосили в МЗС Албанії.

Президент України Петро Порошенко повідомив про видворення 13 російських дипломатів.

Загалом іноземні держави заявили про виселення 114 російських дипломатів. Слід зазначити, що раніше британська влада, поклавши на Росію провину за отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, вислала з Великобританії 23 російських дипломатів.

З урахуванням заходів Лондона, таким чином, з початку розслідування інциденту з отруєнням з С.Скрипаля, зарубіжні держави заявили про видворення 137 російських дипломатів.

Влада Ірландії, проте, поки що заявляла лише про намір розглянути можливість висилки російських дипломатів на знак солідарності з Великобританією.

4 березня в Великобританії у торговому центрі в місті Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали колишній полковник ГРУ С.Скрипаль, який працював на британську розвідку, та його дочка Юлія. Вони перебувають у комі. 

За даними британського слідства, постраждалих отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", нібито розробленою у Росії.

Росія всі обвинувачення у зв'язку зі "справою Скрипаля" заперечує і нагадує, що ще в 2017 році повністю знищила все своє хімічну зброю.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА