21:24 27.03.2018

Виявлені на Житомирщині БТР і БРДМ - не бойові та демілітаризовані

2 хв читати
Виявлені на Житомирщині БТР і БРДМ - не бойові та демілітаризовані

 Виявлена в Житомирській області військова техніка не є бойовою, як і немає інформації, що вона була завезена із зони АТО на Донбасі, заявляє військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко.

"Техніка, про яку йдеться, не є бойовою і взагалі не є військовою. Серед вказаної техніки 196 одиниць демілітаризованої, з яких 93 - автомобілі та тягачі, 98 - причепи, кунги та цистерни, 4 одиниці БТР та 1 - БРДМ", - процитував прокурора речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Прокурор нагадав, що техніку було виявлено в Новограді-Волинському під час розслідування кримінального провадження щодо крадіжки нафтопродуктів із нафтопроводу "Дружба".

"На вилучену техніку в ході досудового розслідування судом накладено арешт... розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. На 17 одиниць техніки вже здобуто документи, договори, які підтверджують законність їх відчуження через уповноважені державні підприємства впродовж 2013-2016 років", - поінформував Г.Рябенко.

Прокурор зазначив, що під час огляду окремих одиниць вилученої техніки встановлено ознаки знищення номерів вузлів та агрегатів, у зв'язку з чим для їх відновлення та ідентифікації призначено криміналістичну експертизу.

"Встановлено, що близько 30% техніки, а саме 72 одиниці, реалізовувалися Управлінням обліку надлишкового військового майна ЗСУ комерційним структурам через уповноважене державне підприємство. Наразі тривають слідчі дії, направлені на отримання документів, які мають підтвердити походження цієї техніки", - зазначив він.

У власника зазначеної техніки, яким є приватний підприємець, вже вилучено договори, доручення та інші документи щодо купівлі-продажу, з яких можна зробити висновок, що придбання відбувалося впродовж останніх шести-восьми років.

Нині немає підстав для затримання власника.

"Інформації про те, що окремі одиниці техніки завезені із зони АТО, також немає... Досудове розслідування триває", - наголосив Г.Рябенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА