09:58 28.03.2018

НАБУ повідомило про підозру сьомому фігуранту схеми з розкрадання коштів Держінвестпроекту

3 хв читати
НАБУ повідомило про підозру сьомому фігуранту схеми з розкрадання коштів Держінвестпроекту

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру директору ТОВ "Боржава резорт" - сьомому можливому учаснику схеми з розкрадання державних коштів, передбачених на реалізацію національних проектів.

Як інформує у вівторок прес-служба НАБУ, йому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За даними слідства, підозрюваний у змові зі службовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект) та ДП "Державна інвестиційна компанія" впродовж 2012-2014 років заволоділи 165 млн грн бюджетних коштів, виділених для реалізації нацпроекту "Олімпійська надія-2022 - створення спортивно-туристичної інфраструктури".

"Як встановило досудове розслідування, замість використання зазначеної суми коштів на реалізацію національного проекту її перерахували на рахунки підконтрольних підприємств-нерезидентів з реєстрацією на території Республіки Кіпр", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із липня 2016 року.

У НАБУ нагадали, що 12 грудня 2017 детективи Бюро затримали чотирьох осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі з розкрадання коштів Держінвестпроекту і ДП "Державна інвестиційна компанія" в сумі 259,2 млн грн, а саме : екс-заступника голови Держінвестпроекту, який також був радником директора "Державної інвестиційної компанії"; колишнього співробітника Держінвестпроекту, колишнього директора ДП "Державна інвестиційна компанія"; директорів низки приватних підприємств з ознаками фіктивності.

Як повідомлялося, екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва було оголошено в міжнародний розшук за підозрою в заволодінні в 2012 році в змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн. 8 вересня 2016 року стало відомо про арешт В.Каськіва в Панамі, у березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила йому в наданні статусу політичного біженця.

Генпрокурор України Ю.Луценко 1 листопада повідомив, що В.Каськіва екстрадирували з Панами в Україну, того самого дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення 160 тис. грн застави; необхідну суму було внесено того самого дня. Крім того, суд зобов'язав його здати всі наявні закордонні паспорти та являтися на першу вимогу до слідчого, а також повідомляти про своє місцезнаходження.

За словами Ю.Луценка, суть обвинувачення зводиться до розкрадання державних коштів під час розміщення зовнішньої реклами, йдеться про розтрату 7 млн 463 тис. грн. За його словами, В.Каськів повністю сплатив усю суму, і це повністю підтверджує обґрунтованість обвинувального акта прокуратури, проте юридично не визнав своєї провини, хоча його перші свідчення фактично свідчать про це.

15 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Держінвестпроекту В.Каськіва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА