11:32 29.03.2018

Повторна експертиза підтвердила правильність ідентифікації тіл загиблих на пожежі в таборі "Вікторія" в Одесі дітей

2 хв читати

Повторна експертиза підтвердила, що ідентифікація тіл трьох загиблих на пожежі в таборі "Вікторія" дівчаток одеськими експертами була зроблена правильно.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Одеської області, експертиза проводилася в Харкові. Її результати в Одесі отримали цього тижня.

Як повідомлялося, в лютому фахівці здійснили ексгумацію тіл трьох загиблих на пожежі в одеському таборі "Вікторія" дітей.

Процедуру було проведено після задоволення відповідного клопотання батьків, а прокуратура ухвалила постанову щодо призначення судових експертиз. Метою експертиз було підтвердити відповідність останків, оскільки у батьків виникли підозри, що тіла дітей переплутали.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня 2017 року. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковано останки всіх трьох дівчаток.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було пред'явлено директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народним депутатам Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько та керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси та інспектору, Київського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Наразі частину справ уже передано до суду для розгляду по суті, частина залишається на етапі досудового слідства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА