11:10 30.03.2018

СММ ОБСЄ має намір відкривати в ОРДО нові патрульні бази - Хуг

2 хв читати
СММ ОБСЄ має намір відкривати в ОРДО нові патрульні бази - Хуг

 Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ планує відкрити нові передові патрульні бази в містах на території самопроголошеної Донецької народної республіки, зокрема поблизу ділянок кордону з Росією, заявив на брифінгу перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Ми плануємо відкривати нові передові патрульні бази у двох районах поблизу лінії зіткнення, наприклад у Докучаєвську, там, де нам надають підтримку збройні формування. Але ми також плануємо відкрити передові патрульні бази поблизу неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією в таких населених пунктах, як Новоазовськ та Амвросіївка", - сказав він.

А.Хуг додав, що стосовно цих двох населених пунктів СММ ОБСЄ досі не отримала однозначної відповіді від Донецька про те, чи готові вони надати місії відповідну підтримку для відкриття там передових баз.

"Збройні формування самі просять, щоб місія висвітлювала повну картину, але якщо вони не надають нам повний доступ, то про яку повну картину може йтися?", - сказав також А.Хуг.

За його словами, СММ ОБСЄ не зможе показати повну картину, доки їй обмежуватимуть доступ. "Ми підтримуємо постійний зв'язок зі збройними формуваннями в тому, що стосується безпеки наших спостерігачів. У наших звітах ми висвітлювали інциденти, коли ми стикаємося з випадками втручання в нашу роботу з боку збройних формувань. Але після цих інцидентів із ними проводиться розгляд", - зазначив А.Хуг.

Він сподівається, що "шляхом цього діалогу кількість таких інцидентів знизиться".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА