15:40 02.04.2018

ФДМ виключив обленерго, низку ТЕЦ, "Турбоатом" і ЗТМК зі списків на приватизацію-2018

2 хв читати
ФДМ виключив обленерго, низку ТЕЦ, "Турбоатом" і ЗТМК зі списків на приватизацію-2018

Фонд державного майна України (ФДМ) у зв'язку з набуттям чинності новим законом "Про приватизацію державного і комунального майна" переглянув переліки об'єктів на приватизацію в 2018 році, зокрема, виключивши з них контрольні пакети акцій п’яти обленерго і блокувальні пакети акцій трьох обленерго та "Донбасенерго".

У нових списках порівняно із затвердженими наприкінці минулого року відсутні також 75,22% акцій "Турбоатому", 51% акцій Запорізького титано-магнієвого комбінату, 50% "Азовмашу", 40% "Світ ласощів"

Із чотирьох ТЕЦ, що планувалися до продажу, – Криворізької, Миколаївської, Дніпровської і Херсонської – залишено тільки Миколаївську.

Водночас до списку включено блокпакети по 25% акцій "Нафтохіміка Прикарпаття" і "Нафтопереробного комплексу - Галичина", а також 100% "України туристичної", 76,7588% акцій Херсонського бавовняного комбінату.

В оновленому переліку в групі найбільших об'єктів, що підлягають приватизації поточного року, залишилися лише чотири позиції: 99,567% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ), 99,995% "Сумихімпром", 68,009% Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату і 78,29% "Центренерго". За умови схвалення урядом умов продажу виставляння перших трьох на конкурс заплановано на травень, а "Центренерго" - на червень.

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" у ФДМ, таке суттєве скорочення списку найбільших об'єктів для приватизації в 2018 році пов'язано з тим, що лише зазначені об'єкти підпадають під перехідні положення нового закону. У Фонді пояснили, що додатковий список об'єктів з активами понад 250 млн грн для продажу цього року буде затверджено урядом.

Як повідомлялося, держбюджет-2017 передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте бюджет отримав лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,05 млрд грн Фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетов акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольними пакетами.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн за плану 17,1 млрд грн. Держбюджет-2018 передбачає надходження від приватизації 21,3 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА