15:44 02.04.2018

Суд ухвалив постанову про привід свідків у справі Кернеса

2 хв читати
Суд ухвалив постанову про привід свідків у справі Кернеса

Київський районний суд Полтави на черговому засіданні в понеділок у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Бліннікова та Євгена Сміцького не зміг просунутися у розгляді справи, оскільки не з'явився жоден зі свідків обвинувачення.

"Сьогодні прокуратура не забезпечила явку жодного з ще не допитаних свідків обвинувачення. Їх 15 осіб. Тому суд ухвалив постанову про привід цих свідків", - сказав адвокат Г.Кернеса Олександр Гунченко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Наступне засідання у справі призначено на 23 квітня.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів" друзів Кернеса "біля готелю" Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформацію про викрадення активістів Євромайдану не підтвердили.

2 березня 2015 року Г.Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст .27 ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27 ч.1 ст.129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 р. ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА