20:36 04.04.2018

Захворюваність на грип і ГРВІ в Україні продовжує знижуватися

1 хв читати
Захворюваність на грип і ГРВІ в Україні продовжує знижуватися

Протягом 26 березня - 1 квітня епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено в жодній з областей України, й захворюваність продовжує знижуватися, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"На грип і ГРВІ захворіли 165 тис. 533 осіб, з них 64% - діти. Летальних випадків від грипу та ГРВІ не зареєстровано. Досліджено 266 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, в 90 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B, а в 14 випадках - грипу типу А. Від початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 182 тис. 755 осіб", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці МОЗ у соцмережі Facebook у середу ввечері.

У міністерстві нагадали, що найбільший ризик заразитися вірусом грипу від хворого існує з дня появи перших симптомів до 3-7 днів після. Діти та люди з ослабленим імунітетом можуть бути заразними на кілька днів довше.

"Людина, яка хворіє на ГРВІ, вважається заразною за кілька днів до появи перших проявів хвороби й доки не минуть усі симптоми. В більшості випадків цей період становить близько 2 тижнів. Як правило, загальні прояви з'являються протягом перших двох-трьох днів, і саме в цей період існує високий ризик заразитися вірусом від хворого", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА