10:35 05.04.2018

Росія не має наміру відмовлятися від продовження збройної агресії на Донбасі - Полторак

2 хв читати
Росія не має наміру відмовлятися від продовження збройної агресії на Донбасі - Полторак

Росія не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України, й існує ймовірність переростання конфлікту на Донбасі в повномасштабну агресію Кремля, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

"За нашими даними, Російська Федерація не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України. Про це свідчить російська військова присутність в окремих районах Донецької та Луганської областей і ведення бойових дій проти Збройних Сил України. Лише торік наші позиції на сході ворог обстріляв понад 15 тисяч разів", - розповів С.Полторак в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", оприлюдненому в четвер.

За його словами, російське керівництво шукає шлях, щоб організовану ним агресію на Донбасі перетворити на заморожений конфлікт, а не врегулювати його.

"Більш того, режим Путіна ще сподівається на повернення нашої держави до так званого руского міра і відмову України від євроатлантичної інтеграції. Москва не збирається виконувати Мінські угоди - це не входить у її плани, як і виведення окупаційних військ з нашої території та повернення українській стороні контролю за ділянкою українсько-російського державного кордону", - зазначив міністр оборони України.

Він повідомив, що оперативні плани противника містять багато варіантів ведення бойових дій на українській території.

"Цілком очікуване продовження агресивних дій на сході України. Більше того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії щодо відмови Росії від окупації частини нашої території й виведення її військ у найближчій перспективі", - розповів глава Міноборони.

За його словами, на українському кордоні Росія зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. До складу угруповання входить майже тисяча танків, 2,3 тис. бойових машин, понад 1,1 тис. артилерійських систем і приблизно 400 систем залпового вогню.

"Україна й надалі підтримуватиме курс політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на сході держави. Водночас ми можемо і будемо використовувати суверенне право на самооборону. Тому наша країна діятиме в межах комплексу політико-дипломатичних, санкційних та інших заходів задля відновлення територіальної цілісності України та відсічі і стримування збройної агресії РФ", - сказав С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА