12:08 06.04.2018

Європарламент розгляне надання Україні макрофінансової допомоги, але хотів би бачити прогрес у реформах

2 хв читати
Європарламент розгляне надання Україні макрофінансової допомоги, але хотів би бачити прогрес у реформах

Європейський парламент розгляне можливість надання Україні EUR1 млрд у рамках макрофінансової допомоги ЄС, але хотів би бачити прогрес Української держави, зокрема в боротьбі з корупцією, судовій реформі, ухваленні Виборчого кодексу, повідомила голова делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах у рамках візиту в Україну Лайма Андрікене.

"Європейський парламент зараз розглядатиме пропозицію Європейської комісії про надання додаткових EUR1 млрд як частини нашої макрофінансової допомоги Україні", - сказала Л.Андрікене на прес-конференції за участю делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах у рамках візиту в Україну для оцінки прогресу реформ і застосування фінансової допомоги ЄС у п'ятницю в Києві.

За її словами, найважливішою сферою, в якій ЄС очікує прогресу від України, є боротьба з корупцією. "У цій сфері створення Антикорупційного суду, який відповідав би рекомендаціям Венеціанської комісії, для нас є пріоритетним питанням... Боротьба з корупцією є шляхом до відкриття дверей для іноземних інвесторів, які потребують надійного бізнес-середовища", - зазначила Л.Андрікене.

Вона також наголосила на необхідності скасування е-декларування для активістів громадянського суспільства й досягнення прогресу в судовій реформі.

Євродепутат також нагадала про необхідність ухвалення Виборчого кодексу. "Законодавство для всіх типів виборів в Україні має бути гармонізоване, і це необхідно зробити щонайменше за рік до проведення чергових виборів. Ми вважаємо, що якби восени парламент зміг ухвалити проект виборчого кодексу, то це було б кроком у правильному напрямі", - зазначила вона.

Л.Андрікене висловила занепокоєння у зв’язку із законопроектом №7206 "Купуй українське, плати українцям", який у разі прийняття суперечив би положенням Зони про вільну торгівлю в рамках Угоди про асоціацію України з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА