21:08 06.04.2018

Конгресмени США представили законопроект щодо санкцій проти РФ через атаку в Солсбері

1 хв читати
Конгресмени США представили законопроект щодо санкцій проти РФ через атаку в Солсбері

Американські конгресмени в п'ятницю представили законопроект, який передбачає введення обмежувальних заходів відносно РФ через інцидент в Солсбері, повідомляє видання The Hill.

Законопроект представили член Палати представників від Демократичної партії Хоакін Кастро і його колега-республіканець Майк Тернер.

Законопроект передбачає, що президент США зможе приймати рішення про введення санкцій стосовно осіб, які були причетні до атаки на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Законопроект, на думку його авторів, зможе носити і превентивний характер. "На російські агресивні дії потрібно відповідати силою і рішучістю, в тому числі за допомогою санкцій, спрямованих на запобігання майбутніх нападів Росії на дисидентів, емігрантів і демократичних активістів", - йдеться в законопроекті.

Проект закону також передбачає заходи щодо російських фінансових інститутів.

Якщо законопроект буде прийнято, відзначає видання, нові санкції будуть ґрунтуватися на положеннях, що містяться в прийнятому в 2017 році Конгресом США законопроекті CAATSA ("Про протидію противникам США за допомогою санкцій"), який передбачає заходи проти Росії за передбачуване втручання у вибори в США, а також за ситуацію в Україні і в Сирії.

Раніше в п'ятницю Мінфін США оголосив, що після консультацій з держдепартаментом американська адміністрація ввела санкції відносно семи російських бізнесменів, 14 компаній, 17 урядових службовців РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА