21:31 06.04.2018

Суд оштрафував екіпаж сейнера "Норд"

2 хв читати
Суд оштрафував екіпаж сейнера "Норд"

Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) в п'ятницю ввечері ухвалив оштрафувати більшість членів екіпажу риболовецького судна "Норд", затриманого прикордонною службою України майже два тижні тому в Азовському морі, рішення щодо двох моряків поки немає.

"Чекаємо результати стосовно двох останніх. Поки всім штрафи, паспорта не повернули, членам екіпажу ще необхідно прийти на допит в СБУ у справі капітана", - сказала "Інтерфаксу" представник компанії-власника сейнера - керченського рибколгоспу імені Першого травня - Анна Шевельова.

Членам екіпажу інкримінують частину 2 статті 204 КпАП України ("незаконне перетинання кордону", санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту).

Раніше в п'ятницю Херсонський міськсуд обрав капітану сейнера запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. гривень застави (близько $ 1,3 тис.).

Йому інкримінують частину 2 статті 332-1 КК України ("порушення порядку в'їзду / виїзду на окуповану територію України"), яка карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Держприкордонслужба України затримала сейнер з 10 членами екіпажу 25 березня. "Норд" під прапором РФ (порт приписки - Керч) вийшов з Криму в Азовське море 24 березня в складі колони російських судів для промислу тюльки.

Сейнер заарештований за рішенням українського суду, знаходиться в порту Бердянська у Запорізькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА