12:34 11.04.2018

В Україні ДСНС уже подала в суд позови на закриття 16 ТРЦ після проведених перевірок

2 хв читати
В Україні ДСНС уже подала в суд позови на закриття 16 ТРЦ після проведених перевірок

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) за результатами проведених перевірок частини об'єктів по всій Україні на предмет дотримання вимог пожежної безпеки вже подала в суд позови на закриття 37 об'єктів, з яких 16 торгово-розважальних центрів.

На засіданні Кабінету Міністрів України у вівторок глава служби Микола Чечоткін повідомив, що перевірки були розпочаті з 30 березня за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Загалом підлягають перевірці понад 30 тис. об'єктів з масовим перебуванням людей, з яких понад 4 тис. - це ТРЦ, майже 2 тис. лікарень і понад 25 тис. шкіл і дитячих садів.

Вже перевірено 1319 об'єктів, з яких 937 дошкільних та шкільних навчальних закладів, 56 лікарень, 326 ТРЦ і об'єктів дозвілля. Під час перевірок виявлено понад 15 тис. порушень, з яких понад 5 тис. не усувалося протягом тривалого часу.

Найгірша ситуація з виконанням приписів склалася в Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконується понад 60% раніше запропонованих заходів.

"Загалом до керівників об'єктів застосовано 1200 адміністративних стягнень, за порушення вимог пожежної безпеки в суд подано позови на закриття 37 об'єктів, з них - 16 ТРЦ, 18 дошкільних та шкільних навчальних закладів, 3 лікарень", - повідомив М.Чечоткін.

Так, за його словами, практично не приділяється увага питанням пожежної безпеки в торговому центрі "Альтаїрівський" в Одесі, в торговому центрі "Рікос" і супермаркеті "Колібріс" у Рівненській області, де шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного оповіщення та захисту роками залишаються в неробочому стані.

У Києві з 357 торгово-розважальних центрів зараз перевіряють 9. "З них сьогодні можна говорити, що в "Магеллані" і "Дрім Тауні" вже виявлено порушення, які створюють небезпеку для людей", - зазначив глава ДСНС.

Він вказав, що власники не створюють перешкод перевіряючим і грубих фактів недопущення співробітників ДСНС на об'єкти не зафіксовано.

При цьому М.Чечоткін повідомив, що доходить інформація про надходження телефонних дзвінків з пропозиціями за певну нагороду "вирішити" питання про лояльне ставлення під час проведення перевірок. "Я хочу запевнити, що це або діють групи шахраїв, або люди, які хочуть скомпрометувати службу. Тому я прошу звертатися або на телефон довіри, або безпосередньо в правоохоронні органи", - підкреслив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА