14:10 11.04.2018

Активісти захопили монтажний кран на будівництві готелю на Замковій горі в Києві

2 хв читати
Активісти захопили монтажний кран на будівництві готелю на Замковій горі в Києві

Активісти захопили і утримують монтажний кран на будівництві готелю на Замковій горі за адресою вул. Андріївський узвіз, 14-16 у Подільському районі Києва, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"КП "Київблагоустрій" пообіцяло демонтувати кран до кінця тижня. До цього часу ми утримуватимемо монтажний кран", - заявив активіст Сергій Мельниченко.

Як зазначив екс-депутат Київради Анатолій Велимовський, кран незаконно перебуває на комунальній території, його необхідно демонтувати.

"Працівники поліції поводяться спокійно, не перешкоджають - просто контролюють прописаний порядок (акції протесту - ІФ)", - повідомив А.Велимовський.

Натомість генеральний директор ПП "Маркон" (Київ) Валерій Павлюк, що виступає замовником будівництва, заявив "про маніпуляції і тиск на інвестора з боку "активістів".

"Тиск на інвестора виключно маніпулятивний. Повноту і достовірність проектно-технічної документації для захисту своїх інвестиційних прав і ділової репутації "Маркон" неодноразово обстоював у судах різних інстанцій, зокрема щодо захисту прав оренди, права власності та дійсності дозвільної та проектної документації", - зазначив В. Павлюк.

Як він стверджує, компанія сумлінно користується ділянкою відповідно до цільового призначенням з 2006 року, проектна документація об'єкта у повному обсязі відповідає архітектурно-планувальному завданню, узгоджена з історико-культурним заповідником "Київ стародавній", Державною службою захисту пам'ятників, департаментом охорони культурної спадщини КМДА, Інститутом археології НАНУ тощо.

"Об'єкт будівництва було визначено як пріоритетний ще в період підготовки до проведення в столиці України Євро-2012. Усі будівельні роботи з першого дня і до сьогодні здійснюються на підставі дозволу на будівництво від 2010 року, яке дійсне до завершення всіх робіт. Згідно з історико-містобудівною документацією, затвердженою виконавчими органами, на фасадній частині готелю розташовані чотири поверхи і мансарда, в глибині об'єкта - сім поверхів і мансарда. у прив'язці до рельєфу ділянки чотири поверхи розташовані в підземній і напівпідземній частинах.

Загальна площа, згідно з державною будівельною експертизою, становить близько 13,5 тис. кв. м ", - зазначив В. Павлюк.

Як повідомлялося, замовником проекту виступило ПП "Маркон", генпідрядником - одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group бізнесмена Аднана Ківана.

ПП "Маркон" зареєстровано в 2001 році. Підприємство належить компанії "Кентрон девеломпент" (Віргінські о-ви), проте кінцевий бенефіціар відсутній удержреєстрі, а керівником зазначено екс-заступника податкової інспекції Києва Валерія Павлюка.

Статутний капітал компанії становить 34 млн грн.

ТОВ "Кадорр-Україна" входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group одеського бізнесмена сирійського походження А.Ківана. У портфелі групи - понад 40 житлових комплексів, по чотири торгові та бізнес-центр, а також котеджні містечка в Одесі. Крім того, компанія будує ЖК "Тридцять восьма перлина" на 356 апартаментів на вул.Жилянській у Києві. Запланований термін здачі ЖК - третій квартал 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА