12:40 15.04.2018

У Північній Кореї відзначають день народження Кім Ір Сена

1 хв читати

Північна Корея святкує 106-ту річницю з дня народження засновника країни Кім Ір Сена, повідомляє в неділю агентство "Ренхап".

День народження Кім Ір Сена в КНДР вважається найбільшим національним святом, його називають День сонця.

Кожні два роки з 1982 року в честь дня народження Кім Ір Сена в Північній Кореї проводиться фестиваль. Цього року він розпочався у середу, 11 квітня, і триватиме до вівторка, 17 квітня. У рамках фестивалю відбулися спортивні та культурні заходи.

"Святкування проходять без провокацій", – зазначає агентство.

У 2016 році на день народження Кім Ір Сена КНДР намагалася здійснити запуск балістичної ракети середньої дальності, спроба закінчилася невдачею. У 2017 році в День сонця в КНДР пройшов військовий парад.

"Змінений настрій в цьому році відбувається на тлі підготовки КНДР до проведення саміту з Південною Кореєю і США", - пише агентство.

Міжкорейський саміт заплановано на 27 квітня. Зустріч між президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і північнокорейським лідером Кім Чен Ином стане третім подібним заходом в історії Південної Кореї і КНДР з часів закінчення Корейської війни 1953 року.

Крім того, на травень або початок червня цього року заплановано переговори Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА