12:23 18.04.2018

Кабмін затвердив розподіл держкоштів на підтримку кінематографії

1 хв читати
Кабмін затвердив розподіл держкоштів на підтримку кінематографії

Кабінет Міністрів України затвердив низку порядків розподілу коштів державного бюджету на підтримку кінематографії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряді в середу.

Зокрема, Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації проектів за підтримки Українського культурного фонду, порядок використання коштів для виробництва (створення) і поширення фільмів патріотичного спрямування, порядок використання коштів для здійснення загальнодержавних заходів у сферах культури і мистецтв, охорони культурної спадщини, вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей, державної мовної політики, міжнаціональних відносин, Релігії та захисту прав національних меншин, а також порядок використання коштів для державної підтримки кінематографії.

"Нам потрібні фільми, створені власними сценаристами, режисерами, операторами, акторами, які орієнтуються на внутрішній ринок", - підкреслив міністр культури України Євген Нищук під час засідання уряду.

"Як повідомлялося, державний бюджет України на 2018 рік передбачає виділення 6,4 млрд грн Міністерству культури, що майже на 50% більше, ніж в 2017 році.

З них 500 млн грн передбачено на виробництво і поширення фільмів патріотичного спрямування та ще 507,8 млн грн - на державну підтримку кінематографії, з коштів Державного агентства з питань кіно. Загалом на Держкіно виділяється 520,7 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА