18:57 18.04.2018

Київ наполягає на негайному допуску МКЧХ до в'язниць на окупованій території Донбасу

1 хв читати
Київ наполягає на негайному допуску МКЧХ до в'язниць на окупованій території Донбасу

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко на засіданні підгрупи в Мінську звернулася до координатора від Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фріша та представника РФ з вимогою розблокувати процес пошуку зниклих безвісти на окупованій території.

"На засіданні гуманітарної групи в Мінську... звернулася до координатора ОБСЄ Т.Фріша і представників РФ з проханням використати всі зусилля і свій безумовний вплив, аби розблокувати процес пошуку зниклих на окупованих територіях і сприяти отриманню українською стороною інформації про тих наших воїнів, які вже кілька років знаходяться у в'язницях ОРДЛО й про яких немає ніякої інформації", - написала вона на сторінці у Facebook за підсумками роботи гуманітарної підгрупи.

Крім того, за словами І.Геращенко, українська сторона наполягає на негайному допуску до в'язниць на окупованих територіях Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). "Сьогодні я неодноразово піднімала це питання. МКЧХ має сприяти в пошуку зниклих, в пошуку інформації про незаконно утримуваних, в моніторингу ситуації в тюрмах", - наголосила вона.

Із позитивних моментів І.Геращенко відзначила просування вперед у питанні реконструкції повністю зруйнованого моста в Станиці Луганській, до ремонту якого готовий підключитися МКЧХ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА