20:08 18.04.2018

Ситуація в зоні конфлікту в Україні далека від стабільної

2 хв читати
Ситуація в зоні конфлікту в Україні далека від стабільної

Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Мартін Зайдік відзначає нестабільну ситуацію в зоні конфлікту на Донбасі.

"Останнім часом ситуація була далеко не стабільна", - сказав М.Зайдік у середу в Мінську журналістам за підсумками чергового засідання ТКГ.

За його словами, зокрема, було зафіксовано "сумні інциденти з цивільними жертвами". "Серед них - учорашній обстріл автобуса зі співробітниками Донецької фільтрувальної станції, а також загибель сім'ї внаслідок наїзду автомобіля на вибуховий пристрій", - додав спецпредставник ОБСЄ.

М.Зайдік розповів про своє відвідування Донецької та Луганської областей. "Зокрема, я перетнув лінію зіткнення в пункті пропуску в Станиці Луганській і особисто переконався у труднощах, яких зазнає населення, особливо люди похилого віку та люди з інвалідністю", - сказав він.

Тому, за словами спецпредставника, поліпшення роботи пунктів пропуску та відкриття нових, виплата пенсій жителям не підконтрольних уряду територій, а також загальна ситуація безпеки залишаються актуальними темами для ТКГ.

"Обговорюючи питання, пов'язані з загальною ситуацією в зоні конфлікту та дотриманням режиму припинення вогню, робоча група з безпеки наголосила на необхідності гарантій безпеки об'єктів цивільної інфраструктури. Група також обговорила питання відведення важкого озброєння, розведення сил і засобів та можливості відкриття пунктів пропуску", - зазначив М.Зайдік.

Підгрупа з гуманітарних питань, за інформацією спецпредставника, продовжила обговорення теми обміну утримуваними особами та умови їх утримання, сказав він.

"Підгрупа з економічних питань обговорила подальші кроки, необхідні для відновлення мобільного зв'язку Vodafone в ОРДЛО", - повідомив М.Зайдік, додавши, що група також розглянула питання виплати пенсій і водопостачання.

За словами спецпредставника ОБСЄ, підгрупа з політичних питань продовжила обговорення імплементації так званої "формули Штайнмаєра". При цьому, зазначив він, для успішної роботи групи дуже важлива взаємодія з "нормандським форматом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА