21:02 18.04.2018

Суд допитав Ляшка у справі Єфремова

2 хв читати
Суд допитав Ляшка у справі Єфремова

У Старобільському районному суді Луганської області на засіданні у справі стосовно екс-голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова в середу допитали свідка сторони обвинувачення - народного депутата України, лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

"Під час судового розгляду допитано свідка сторони обвинувачення - народного депутата України 8-го скликання О.Ляшка, який дав свідчення про події в Луганську навесні 2014 року, зокрема про захоплення адміністративних будівель", - ідеться в повідомленні Генеральної прокуратури України на сторінці у Facebook.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 19 квітня, запланований допит свідків сторони обвинувачення.

Раніше, після анонсованого на середу допиту в суді, О.Ляшко висловив обурення оприлюдненням цієї інформації. "А повідомлення про мій допит у Старобільському суді з зазначенням дня і часу цього дійства - це для кого: для терористів або російських спецслужб, щоб знали, де й коли мене зустрічати?" - написав він у Facebook.

О.Єфремова обвинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110, ч.1 ст.111, ч.1 ст.258-3, ч.3 ст.27, ст.341 Кримінального кодексу України.

О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Його обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві під час захоплення будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України. Йому також інкримінується організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

О.Єфремов перебуває під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Міністр оборони Литви оголосив про новий пакет допомоги Україні на "Рамштайн-23"

Міністри оборони країн НАТО погодили дорожню карту інноваційного співробітництва Альянсу з Україною

Рада ЄС вітає рішення продовжити тимчасовий захист для українців до березня 2026 року

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі зросла до 77, на курахівському напрямку знешкоджено 71 окупанта

Зеленський обговорив із Кісідою посилення санкційного тиску на РФ і використання японських технологій для відновлення України

Канада ввела нові санкції проти російських фізичних і юридичних осіб

Україна отримає 152-мм снаряди на суму понад 350 мільйонів євро через IFU

Зеленський закликав країни G7 підготувати до саміту НАТО план відновлення України за зразком "плану Маршалла"

В Афінах через спеку закрили для відвідувань акрополь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА