08:13 19.04.2018

Постпред США при ООН закликає до боротьби проти застосування хімзброї у світі

1 хв читати
Постпред США при ООН закликає до боротьби проти застосування хімзброї у світі

Випадки застосування хімзброї в сирійському місті Дума та в британському Солсбері засвідчують, наскільки ця зброя небезпечна, заявила в середу постпред США при ООН Ніккі Гейлі.

"Атаки в Думі та Солсбері – це два останні наразі випадки застосування хімзброї у світі. Це нагадування про те, що йдеться про зброю терору", - сказала вона на засіданні РБ ООН.

Н.Гейлі висловила сподівання, що інші члени РБ ООН "разом із нами ясно засудять застосування російської нервово-паралітичної речовини на території іншого члена РБ ООН".

Вона нагадала, що США згодні з висновками Лондона про те, що за отруєнням у Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля стоїть Росія. "І це, незалежно від того, чи йдеться про цілеспрямований напад або ж про втрачений контроль над небезпечною речовиною. При цьому останній варіант, можливо, потенційно навіть небезпечніший", - додала постпред.

Вона закликала світову спільноту вжити заходів, націлених на припинення використання хімзброї у світі. "Якщо ми не зупинимо це зараз, то буде більше смертей", - вважає Н.Гейлі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА