13:44 19.04.2018

Київрада прийняла в першому читанні рішення про припинення договору з забудовником Поштової площі

2 хв читати
Київрада прийняла в першому читанні рішення про припинення договору з забудовником Поштової площі

Київська міська рада прийняла в першому читанні рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торговельно-розважального центру (ТРЦ) і музею на Поштовій площі в Києві.

Відповідне рішення підтримали 97 депутатів.

"Поки що пропонується підтримати це рішення в першому читанні", - зазначив під час обговорення рішення депутат Київради Сергій Гусовський, додавши, що в проекті рішення в цілому Київрада має врахувати пропозиції Музею історії Києва.

За його словами, це рішення також передбачає заборону на зміну цільового призначення землі на Поштовій площі до завершення будівництва музею.

"Наше спільне завдання - зробити крок, щоб зберегти історію. Ми маємо створити алгоритм, щоб зробити це ефективно та правильно", - заявив на засіданні Київради міський голова Віталій Кличко.

Раніше С.Гусовський наголосив, що Київрада розглядає припинення, а не розірвання договору з забудовником. "Це для того, щоб уникнути цих маніпуляцій про негативний вплив на інвестиційний клімат. По-перше, ці хлопці з оточення Януковича (забудовник підземного ТРЦ на Поштовій - ІФ) не надто відображають інвестиційний клімат в Україні, а по-друге - не йдеться про те, щоб розірвати договір в односторонньому порядку. Що буде після цього? Після цього потрібно прийняти в комунальне майно те, що там є, профінансувати з міського бюджету якісні археологічні дослідження, провести конкурс на найкращу концепцію музею і створити музей", - сказав раніше С.Гусовський агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це рішення Київради передбачає подальші переговори з забудовником про умови припинення інвестдоговору.

Як повідомлялося, проект рішення щодо Поштової площі передбачає передання земельної ділянки та недобудованого об'єкта "Музею історії Києва", проведення археологічних досліджень ДП "Центр археології Києва Інституту археології НАН України" та подальше створення музею за проектом, який здобуде перемогу на міжнародному конкурсі.

На Поштовій площі під час проведення реконструкції було знайдено пам'ятки, що мають історичну й археологічну цінність. Зазначені пам'ятки датовані XI-XII століттями та свідчать про розміщення в цій місцевості прибережного міського кварталу середньовічного Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА