13:22 20.04.2018

Українські фільми зібрали 4,4% касових зборів у 2017 р.

2 хв читати
Українські фільми зібрали 4,4% касових зборів у 2017 р.

У 2017 році в українських кінотеатрах було показано 22 фільми, вироблених в Україні або спільно з Україною, які зібрали $3,58 млн касових зборів, або 4,4% загальної кількості касових зборів за період з 29 грудня 2016 року до 31 грудня 2017 року, зазначається в звіті, розміщеному на сайті медіаконсалтінговой компанії Media Resources Management (МРМ).

Так, згідно зі звітом, у 2017 році в українських кінотеатрах було показано 294 фільми (зоокрема анімаційних) і 29 тематичних колекцій.

В Україні або спільно з Україною було зроблено 22 фільми і, за наявними даними за 2017 рік, вони зібрали близько $3,58 млн касових зборів і близько 1,39 мільйонів глядачів.

Загалом, згідно зі звітом, за період з 29 грудня 2016 до 31 грудня 2017 року касові збори в Україні досягли 2,2 млрд грн, або близько $81,24 млн, що на 27,3% більше, ніж у 2016 році. Загалом було продано 28,7 млн квитків, що на 4,5 млн більше, ніж за 2016 рік.

У компанії зазначають, що за інформацією Держкіно, виробництво повнометражних фільмів в Україні в 2018 році зросте до 49, і називають найважливішою тенденцією ринку зростаючий інтерес до українських фільмів серед глядачів.

У компанії також відзначають успішний вихід українських фільмів і анімації на міжнародний ринок.

"Українську 3D-анімацію "Микита Кожум'яка" виробництва Київської компанії Panama Grand Prix було продано до більш ніж дванадцяти країн, зокрема до Японії, Китаю, Південної Кореї, Великобританії, Польщі, а анімаційний фільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" виробництва анімаційної студії Animagrad... було продано до більш ніж 50 країн і регіонів - Китаю, Південної Кореї, Франції і франкомовних територій, Польщі, Ізраїлю, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Литви, Латвії, Естонії, а також країн Близького Сходу і Південної Африки", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, 18 квітня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив низку порядків розподілу коштів державного бюджету на підтримку кінематографії.

Держбюджет-2018 передбачає виділення 6,4 млрд грн Міністерству культури, що майже на 50% більше, ніж у 2017 році. З них 500 млн грн передбачено на виробництво і розповсюдження фільмів патріотичного спрямування, ще 507,8 млн грн - на державну підтримку кінематографії з коштів Державного агентства з питань кіно. Загалом на Держкіно виділяється 520,7 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА