08:50 26.04.2018

СБУ викрила посадових осіб держпідприємства на заволодінні майном стратегічного об'єкта

1 хв читати
СБУ викрила посадових осіб держпідприємства на заволодінні майном стратегічного об'єкта

Служба безпеки України (СБУ) викрила посадових осіб держпідприємства (ДП) на заволодінні земельною ділянкою та майном стратегічного об'єкта.

"Співробітники Служби безпеки України в рамках захисту критичної інфраструктури викрили посадових осіб одного зі стратегічних державних підприємств на незаконному заволодінні майном об'єкта", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства у Facebook.

Правоохоронці з’ясували, що посадові особи ДП всупереч вимогам нормативно-правових актів здійснили відчуження виробничих і складських приміщень держпідприємства. Оперативники спецслужби задокументували незаконне передання близько 80 тис. м кв. цілісного майнового комплексу стратегічного об'єкта на користь комерційних структур.

"Після відчуження нерухомого майна зловмисники, всупереч чинному законодавству, оформляли добровільну відмову від земельної ділянки, право використання якої надано актом постійного користування ДП", - зазначено в повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків у приміщеннях держпідприємства правоохоронці виявили документи та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів справи.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) триває досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА