17:10 14.05.2018

Майже сотню нелегальних мігрантів виявили правоохоронці в хостелі біля київського ринку "Троєщина"

2 хв читати

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України спільно з працівниками столичного главку поліції і столичного ГУ Держміграційної служби провели спецоперацію з виявлення мігрантів,які незаконно перетнули кордон України для подальшого потрапляння до країн Європи.

"Серед 98 затриманих осіб, 32 перебували на території України незаконно", - повідомляє в понеділок прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У прес-службі Департаменту розповіли, що раніше співробітники Закарпатського управління ДВБ Нацполіції встановили, що затримані на кордоні України мігранти з Шрі-Ланки, які намагалися потрапити до Західної Європи, тривалий час проживали в Києві. За їхніми словами, в одному з хостелів, розташованих біля одного з ринків Києва, залишилося проживати ще майже 70 їхніх співвітчизників.

"За отриманою інформацією, в рамках розпочатого кримінального провадження... була відпрацьовано територію біля ринку "Троєщина". Місцезнаходження цього хостелу правоохоронці встановили", - йдеться в повідомленні.

Під час спецоперації, в якій були задіяні сили згаданих раніше силових структур, були проведені санкціоновані обшуки за адресою виявленого закладу.

"У приміщенні, розташованому на території автогаражного кооперативу, було виявлено 98 осіб, усі вони - іноземці. Мігрантів доправили до Деснянського управління столичної поліції для встановлення особистих даних, наявності документів, а також - каналу потрапляння до України та осіб, які їм у цьому сприяли", - зазначили у прес-службі ДВБ Нацполіці.

В управлінні поліції після перевірки у 32 доправлених не виявили жодних документів, які б давали право на проживання в Україні. Це уродженці: Азербайджану, Бангладеш, Таджикистану, Узбекистану, Росії. Встановлено, що всі вони потрапили до Києва з Російської Федерації в обхід офіційних пунктів пропуску через державний кордон України.

"За таку "подорож" кожен з нелегалів платив від 3 до $5 тис. своїм землякам, які сприяли їм у незаконному переміщенні", - інформують в прес-службі.

За цими результатами працівники ГУ ДМС у м.Києві вирішують питання про притягнення порушників-іноземців до адміністративної відповідальності і готуються необхідні документи для депортації "гостей". Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі України проводять заходи, спрямовані на встановлення причетності до нелегального бізнесу співробітників правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА