13:09 16.05.2018

Amnesty International закликала українську владу відреагувати на напади радикалів на активістів ЛГБТ, жінок і ромів

2 хв читати
Amnesty International закликала українську владу відреагувати на напади радикалів на активістів ЛГБТ, жінок і ромів

Правозахисна організація Amnesty International закликала українську владу засудити і притягнути до відповідальності винних у нападі радикальних груп на активістів, зокрема, жінок, представників ЛГБТ і сімей ромської національності.

"Нас, безумовно, не влаштовує ситуація, коли поліція виявляється нездатною захистити мирні зібрання від атак радикальних угруповань. Водночас, проблема значно ширша і системніша. Українська влада загалом не визначила чіткої позиції і не сформулювала свою політику категоричного засудження такого насильства. У такій ситуації навіть поліція певною мірою виявляється заручником відсутності політичної волі для боротьби з насильством з боку радикальних груп на рівні української держави", - цитують слова заступника директора Amnesty International у Східній Європі і Центральній Азії Дениса Кривошеєва у прес-службі організації в середу.

Правозахисники стверджують, що українська влада систематично виявляється нездатною запобігти і притягнути до відповідальності за насильство з боку радикальних угруповань, яке невпинно зростає з 2015 року.

Amnesty International розповіли, що жертви насильства і погроз насильства, серед яких жінки, активісти і захисники прав ЛГБТ, політичні активісти лівого спрямування, ромські сім'ї та інші особи і групи, проти яких виступають члени радикальних угруповань, залишаються вразливими до подальших нападів, залякувань і агресії.

"Постійна нездатність влади впоратися з проблемою насильства з боку радикальних угруповань заохочує членів таких груп планувати і здійснювати подальші напади, оскільки вони усвідомлюють свою майже повну безкарність за такі дії", - заявили в організації, наголосивши, що такий стан справ рівносильний відкритому нехтуванню правами на свободу слова і мирне зібрання.

Amnesty International закликала українську владу відреагувати на проблему чіткою політикою нульової толерантності до такого насильства і негайно вжити заходів, щоб притягнути винних до відповідальності та захистити жертв.

Так за останні 12 місяців Amnesty International зареєструвала не менше 30 нападів за ознакою ідентичності з боку членів радикальних угруповань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА