18:13 17.05.2018

Суд заарештував на 2 місяці керівника "РИА Новости-Украина"

2 хв читати
Суд заарештував на 2 місяці керівника "РИА Новости-Украина"

 Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня стосовно підозрюваного у державній зраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

"Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 липня 2018 року", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик.

Стаття 111 КК України (держзрада), яку інкримінують К.Вишинському, альтернативного триманню під вартою запобіжного заходу не передбачає.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві.

Слідство з’ясувало, що "Федеральне державне унітарне підприємство "Міжнародне інформаційне агентство "Россия сегодня" з метою проведення підривної діяльності проти України в 2014 році без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації створило "Российское информационное агентство Новости Украина", за допомогою якого протягом кількох років українські медіа наповнювалися спотвореною інформацією про події в країні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією.

Під час розслідування було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

За результатами проведених слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіаресурсів в Україні.

Правоохоронці затримали в Києві керівника "РИА Новости-Украина" К.Вишинського. Увечері 15 травня йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

У середу, 16 травня, його привезли до Херсона, де суд обере запобіжний захід. Прокуратура проситиме про тримання під вартою.

Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, підозрюваного мають доправити до суду для обрання запобіжного заходу не пізніше 60 годин від моменту затримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА