18:40 21.05.2018

Захист подав апеляцію на арешт керівника "РИА Новости-Украина" Вишинського

2 хв читати

 Захист у понеділок подав апеляційну скаргу на арешт керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Андрій Доманський.

За його словами, апеляцію було відправлено поштою цього понеділка, а у вівторок, 22 травня, буде подано безпосередньо до суду.

А.Доманськиий висловив сподівання, що протягом 5 днів суд призначить дату розгляду цієї апеляційної скарги.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві.

Слідство встановило, що "Федеральне державне унітарне підприємство "Міжнародне інформаційне агентство "Россия сегодня" для проведення підривної діяльності проти України в 2014 році без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації створило "Российское информационное агентство Новости-Украина", за допомогою якого протягом кількох років українські медіа наповнювалося спотвореною інформацією про події в країні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією.

Під час розслідування були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіаресурсів в Україні.

Правоохоронці затримали 15 травня в Києві керівника "РИА Новости-Украина "К.Вишинського. Увечері цього ж дня йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міський суд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (держзрада), за якою обвинувачують К.Вишинського, альтернативи утримання під вартою як запобіжного заходу не передбачає. Але адвокат заявив, що захист оскаржуватиме обраний запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА