21:15 22.05.2018

Водолази Нацгвардії України пройшли американський курс підготовки, що базується на системі тренування "морських котиків"

2 хв читати
Водолази Нацгвардії України пройшли американський курс підготовки, що базується на системі тренування "морських котиків"

Одеські бійці-водолази Нацгвардії України пройшли курс Water Confidence Training, що сформований на програмах водолазних шкіл різних країн світу і ґрунтується на американській системі підготовки "морських котиків", повідомляє прес-служба Нацгвардії.

В оприлюдненому у вівторок повідомленні наголошується, що з 17 травня інструктори "Школи військових водолазів" проводили тижневе навчання для військових окремого загону спеціального призначення Південного територіального управління Національної гвардії. Цей курс розрахований на фізичну та психологічну підготовку тривалого перебування під великим тиском води й освоєння сучасних типів підводного спорядження.

"Військовий нирець - це динамічна професія. Вони працюють у стресових і екстремальних ситуаціях. Вони повинні мати такі якості, як сміливість, спритність і здатність приймати оперативні рішення. Все це досягається систематичною підготовкою і постійним самовдосконаленням", - зазначає інструктор "Школи військових водолазів" Костянтин Миргородський.

Під час першого етапу водолазної підготовки бійців навчали початкових елементів роботи на воді, а саме: правильно плавати, затримувати дихання в динаміці та в статиці. Також навчали теорії надання першої невідкладної допомоги в разі необхідності.

Під час другого етапу військовослужбовці освоїли та випробували апарати з системою замкненого циклу дихання, так званий ребризер. Особливість ребризера полягає у відсутності під час його використання бульбашок, які видають водолаза на поверхні, операційний час роботи апарату 4.00 на глибині до 20 метрів.

"Шостий день курсу був присвячений вивченню сучасних апаратів типу Suex, а також практичним водолазним спускам із ними. На заняттях використовувалися шість різних моделей, що дало можливість усій групі відпрацьовувати навички управління підводним буксирувальником із підводною швидкістю 5 км/год. і з запасом ходу 8 км", - ідеться в повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА