14:39 23.05.2018

День морської піхоти України відтепер святкуватиметься на державному рівні 23 травня

2 хв читати
День морської піхоти України відтепер святкуватиметься на державному рівні 23 травня

Відтепер День морської піхоти Військово-морських сил Збройних Сил України відзначатиметься 23 травня, заявив президент України Петро Порошенко, підписавши відповідний указ.

"Я як президент і верховний головнокомандувач Збройних Сил України прийняв рішення встановити новий День морської піхоти України, який відтепер святкуватиметься на державному рівні 23 травня", - сказав П.Порошенко під час урочистих заходів на честь 100-річчя створення морської піхоти України та церемонії зміни беретів у Миколаєві.

Під час церемонії глава держави підписав відповідний указ.

Раніше День морської піхоти відзначався 16 листопада.

П.Порошенко також оголосив, що відсьогодні морські піхотинці замінять чорні берети на нові берети - кольору морської хвилі.

"Зберігаючи чорні берети на почесних місцях вдома і в музеях, визволяти Україну в ході операції об’єднаних сил морська піхота відсьогодні буде в новому однострої, щоб відрізняти елітних воїнів, готових знищувати окупантів на морі та на суші, в повітрі. Віднині колір беретів українського морпіха набуває відтінку морської хвилі, як штормове Чорне й Азовське моря", - заявив президент.

Глава держави також підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони, що стосуються десантно-штурмових військ".

Як повідомлялося, 21 листопада 2018 року президент України вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонував перейменувати Високомобільні десантні війська в Десантно-штурмові війська. Відповідний законопроект (№7330) президент визначив як невідкладний.

5 квітня 2018 року Верховна Рада перейменувала Високомобільні десантні війська Збройних Сил України в Десантно-штурмові війська ЗСУ. За президентський законопроект (№7330) "Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони, що стосуються десантно-штурмових військ" у першому читанні та в цілому в четвер проголосували 236 народних депутатів.

Депутати внесли відповідні зміни до законів "Про оборону України", "Про Збройні Сили України" та "Про правовий режим воєнного стану".

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, перейменування роду військ ЗСУ зумовлене окупацією Збройними силами Російської Федерації частини території України, "що спричинило негативне ставлення особового складу та ветеранів-десантників до назви ВДВ (Високомобільні десантні війська) одночасно з "ВДВ" (воздушно-десантные войска) країни-агресора".

"Назва "Десантно-штурмові війська" точніше відображає специфіку, суть, принципи бойового застосування підрозділів, що відповідає стандартам держав-членів НАТО", - наголосив перший заступник міністра оборони Іван Руснак, представляючи законопроект.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА